Mollerussa programa els Tallers d’Estiu a l’escola Ignasi Peraire

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

L’Ajuntament organitza de nou els Tallers d’Estiu per a infants de 4 a 11 anys, que preveu dur a terme del 27 de juny fins al 2 de setembre a les instal·lacions de l’escola Mestre Ignasi Peraire. Els tallers tindran un full de ruta centrat a recordar tots els personatges que han protagonitzat les aventures proposades en els 8 anys de gestió a Mollerussa des de la cooperativa de lleure Quàlia, la qual enguany celebra el desè aniversari de la seva creació.

Ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el director Quàlia, Lluís Nadal, que han presentat l’Estiu Jove, una nova proposta que substitueix el camp local de treball. Es distribuirà per setmanes durant el mes de juliol i en el qual podran participar una vintena de joves d’entre 12 i 15 anys cada setmana.

Pel que fa als Tallers d’Estiu, el preu s’estableix en 40 euros la setmana. També es mantenen els descomptes ja establerts com són la reducció de 5 euros en famílies nombroses o monoparentals i els 5 euros per a un segon germà inscrit la mateixa setmana. Tot i que l’horari dels tallers, serà de 9 a dos quarts de 2 es manté el servei d’acollida prèvia a partir de dos quarts de 9 sense cost addicional per a les famílies.  Les preinscripcions es poden fer a través de la web de Quàlia o bé a la de l'ajuntament.

Per qüestions organitzatives, cal fer la inscripció com a màxim el dimecres de la setmana anterior a la que es vulgui començar l’activitat, la qual inclourà dos dies a la setmana algunes activitats en anglès per aprendre’l a través de jocs lúdics i recreatius, pensats per edats i nivells. També s’inclou una hora de piscina cada dia i es planteja recuperar l’acampada d’una nit.

Nova proposta per a joves d’entre 12 i 15 anys

Després de dos anys de camp de treball local, que han servit per intervenir en el carrer de la Vilaclosa i millorar la plaça del Grup La Forestal amb tallers artístics de pintura mural i la creació de mobiliari amb material reciclat i jardineria ecològica; l’aposta per enguany és ampliar l’oferta per aquest col·lectiu d’entre 12 i 15 anys amb un programa que es desenvolupa durant les quatre setmanes del mes de juliol.

Les activitats, que s’iniciaran dilluns i es tancaran cada divendres, estaran relacionades amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat i tindran també un impacte en la ciutat. El preu de la inscripció és de 25 euros la setmana amb horari de 10 a 1 del migdia, sent l’Oficina Jove el punt d’inici de les activitats i inclouran sortides de descoberta de l’entorn.

Camp de Treball amb l’ecologia i la sostenibilitat com a eixos

D’altra banda, Mollerussa tornarà a acollir aquest estiu un Camp de Treball organitzat per la Generalitat adreçat a una quinzena de joves de tot Catalunya. Serà del 3 al 17 de juliol i tindrà l’ecologia i la sostenibilitat com a eixos temàtics.

Els joves s’hostatjaran als Pavellons Firals i al llarg de quinze dies portaran a terme diferents activitats, entre les quals figuren la visita i col·laboració amb el Museu de Vestits de Paper o un voluntariat social amb l’entitat Acudam, entre altres de descoberta de l’entorn local amb la visita a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, excursions al Salt del Duran o a la Serra.

Així mateix, del 4 al 16 de juliol també es duran a terme a l’Oficina Jove cursos de formació com a premonitor de lleures per a joves de 15, 16 i 17 anys, el qual ja té totes les places ocupades, i com a monitor de lleure per a majors d’edat. En aquest cas el preu per a cursar-lo és de 200 € per a joves de la comarca del Pla d’Urgell i 240 € per a joves de fora. L’horari és de 9 a 2 del migdia i de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 de la tarda.