Morant assegura que la vacuna d'Hipra estarà disponible el segon trimestre i que és "efectiva" contra l'òmicron

Foto: HIPRA

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, assegura que "si tot va bé" Hipra podria tenia a punt la vacuna contra la covid-19 durant el segon trimestre d'aquest any.

En una visita a la farmacèutica d'Amer, Morant ha explicat que els assajos van a bon ritme i que, d'entrada, les proves realitzades fins ara mostren "bons resultats" enfront la variant òmicron.

De fet, la ministra ha remarcat que el vaccí d'Hipra es basa en una recombinació de proteïnes que li permeten una "bona resistència" i adaptació a les variants que sorgeixin. En aquest sentit, ha afegit que aquesta vacuna podria funcionar com les que s'administren anualment contra la grip i que es van adaptant a les mutacions del virus. "Ara s'està fent amb alfa i beta però en un futur podria recombinar òmicron amb altres variants que puguin sorgir", ha dit.

De moment, Hipra ja ha produït uns 2 milions de dosis i ha anunciat que tenen capacitat per produir-ne 600 milions aquest mateix 2022.

Entre abril i juny és la data prevista perquè la vacuna d'Hipra contra la covid-19 estigui disponible i es comenci a distribuir entre la població. A la sortida, Morant ha assegurat que "si tot va bé" i els assajos continuen com ara, la previsió és que el vaccí estigui a punt en els propers mesos.

En aquest sentit, la ministra ha explicat que la companyia està acabant la fase 2 i que esperen que aquest mateix mes de gener l'Agència Espanyola del Medicament autoritzi iniciar la tercera fase, que comptarà amb 3.000 voluntaris i la participació de 15 hospitals d'aquí i d'altres països.

Morant ha afirmat també que tenen "moltes esperances" posades en aquesta vacuna que "millorarà les existents" i que, a priori, es preveu que s'apliqui com a vaccí de reforç per a les altres. També ha dit que les proves realitzades fins ara mostren "bons resultats" en relació a la variant òmicron.