Músics d’arreu canten per reclamar un Pirineu viu i aturar els JJOO d'hivern 2030

Ahir va sortir a la llum la cançó i el clip La terra per sembrar; fruit d'una iniciativa d’artistes d’arreu del Pirineu, amb la col·laboració de músics i cantants d’arreu del país, que vol sumar-se a la lluita per defensar un Pirineu Viu.

La cançó vol esdevenir la banda sonora de l'acció contra la candidatura dels JJOO d’hivern previstos pel 2030 al Pirineu. "Ho fa amb una elevada dosi de positivisme, alegria i optimisme, per reclamar que aquesta terra continuï plena de vida", expressa la Plataforma STOP JJOO.

Les muntanyes del Pirineu han fet de pont entre els músics d’arreu, que han unit esforços per destinar el seu gra de sorra en la causa d’STOP JJOO. El projecte ha estat liderat per la cantautora aranesa, Alidé Sans, treballant de la mà d’Àlex Pérez, encarregat de la producció musical.

Destaquen les participacions d’artistes pirinenques com Liv Hallum, Núria Llobet, Mònica Roca, Ivan Caro, però també, les de Clara Peya, Montse Castellà, Natxo Tarrés, 
Joina, Cesk Freixas, Mabel Flores, Titot (Brams), 
Pirat's Sound Sistema
, Gemma Polo (Roba Estesa) i Xavi Sarrià, a més de moltes altres col·laboracions.

Amb el llançament del clip i la cançó, la Plataforma STOP JJOO recorda que el món artístic dona suport a la manifestació del 15 de maig a Puigcerdà, convocada a les 12 del migdia. Sota el lema Per un Pirineu Viu, Aturem els Jocs d’hivern, vol que sigui un clam perquè el Govern de la Generalitat abandoni la candidatura olímpica, però també, perquè comencem a treballar per una alternativa real per aquestes comarques.

La Plataforma vol posar de manifest que la mobilització de Puigcerdà no només va del Pirineu, "sinó del model de país". I per això interpel·la a persones, col·lectius, entitats i organitzacions dels Països Catalans i l’Aragó a sumar-se a la jornada reivindicativa i festiva del diumenge 15 de maig a Puigcerdà.