Netflix doblarà o subtitularà en català 70 pel·lícules i sèries d'estrena cada any

Violeta Gumà (ACN).

Netflix doblarà o subtitularà al català 70 noves sèries i pel·lícules cada any. Així ho han anunciat fonts de la plataforma, que destaquen que la decisió permetrà incrementar anualment en 200 hores el catàleg d'estrenes internacionals subtitulades, generalistes i de gran abast, i en 20 hores de contingut doblat per al públic infantil i familiar.

Les cintes s'aniran incorporant progressivament a mesura que s'estrenin, de manera que tota la selecció estarà disponible a finals del 2022. La decisió de Netflix, que s'estén també al gallec i al basc, es pren amb caràcter permanent i el cost del doblatge i la subtitulació l'assumirà la plataforma. L'opció del català estarà disponible a la barra d'informació lingüística amb la resta d'idiomes.

Entre les estrenes que arribaran subtitulades o doblades al català hi ha la nova temporada de la sèrie 'Emily in Paris' i la nova pel·lícula dirigida per Guillermo del Toro, 'Pinotxo'. A més, també hi haurà títols com 'The Mother', 'Garra' i 'Sandman'.

La decisió de Netflix arriba després de mesos de les converses entre la conselleria de Cultura i les plataformes perquè incorporin el català com a opció lingüística en els seus serveis i es fa pública enmig de l'aprovació de la Llei de l'Audiovisual.