Noemí Aumedes i Ahmed Hfairi, guanyadors dels 5K de la 40a Cursa del Sant Crist

Foto: ITER5

El diumenge 14 de novembre es va donar per finalitzada la festa major de Balaguer amb la 40a edició de la Cursa del Sant Crist. La cursa adoptava dues modalitats per adults, a més de la caminada popular.

A les 10.30 h es va donar la sortida als i les participants, que aquest any es va realitzar enfront del santuari del Sant Crist de Balaguer, mateix lloc on es va efectuar l’arribada. En canvi, l’horari de la caminada fou diferent, sortint un quart d’hora abans, a les 10.15 h.

Per tal de poder garantir una experiència única i poder commemorar el 40 aniversari de la cursa, l’organització va brindar un recorregut totalment pensat i adaptat per gaudir d’una carrera diferent. El recorregut, divertit i trencador, es tractava d'un circuit que permetia prendre embranzida i agafar velocitat en les primeres etapes, ja que el primer, tercer i quart quilòmetre eren completament plans. El quilòmetre 2 tenia un desnivell negatiu considerable, fet que es podia aprofitar per guanyar temps depenent de cada atleta. Finalment, els últims 400 metres foren més durs, ja que es tractava de la pujada al santuari.

Aquest va ser el recorregut i l’horari que adoptaven les modalitats per a persones majors de 14 anys, però després hi havia l’opció per als més petits de la casa. En total, es van córrer tres curses infantils.

En la cursa de 5 quilòmetres, en l’apartat masculí es va proclamar campió Ahmed Hfairi (AA XAFATOLLS) amb un temps total de 16,36, seguit de Cesc Parramona (SPEED REPUBLIK) amb un temps de 17,16 i en el tercer lloc l’independent Ivan Menchon amb un temps total de 17,18.

En l’apartat femení de 5 quilòmetres, Noemí Aumedes (AA XAFATOLLS) es va proclamar campiona amb un temps total de 21,02, seguida de Joana Tomé (AA XAFATOLLS) amb 21,11 i de Noa Gracia (PEDALA.CAT) en tercer lloc, amb un temps de 21,24.