Nou impuls a la recollida selectiva a l’Urgell amb l’inici del servei de Deixalleria Mòbil

Redacció | Foto: Consell Comarcal de l'Urgell

Aquest divendres, 7 d’octubre, es posarà en marxa a Vilagrassa, la nova deixalleria mòbil de l’Urgell, un servei itinerant a demanda dels municipis de l’Urgell. El president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, així ho ha anunciat avui a Vilagrassa on acompanyat del director de l’Agència de Residus de Catalunya i diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca, ha tingut lloc la presentació oficial d’aquesta nova instal·lació.

Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus, ha destacat la importància d’aquesta instal·lació per donar un servei proper a la ciutadania que facilitarà poder fer bé la tria dels residus.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’entitat comarcal s’està treballant intensament amb l’organització del futur nou sistema de gestió de residus a la comarca. L’objectiu d’aquest nou sistema serà complir amb escreix amb els mínims de recollida selectiva que s’imposa des d’Europa (65% per a l’any 2035). El nou model que consistirà en una recollida porta a porta a tots els municipis de la comarca, també vindrà acompanyat de millores en els serveis complementaris, alineades amb els propòsits comarcals que es posaran en funcionament entre el 2022 i el 2023.

En concret, ara s’implanta el servei de Deixalleria Mòbil, una instal·lació que pretén apropar a la ciutadania la possibilitat de reciclar deixalles concretes que es generen habitualment en el nostre àmbit domèstic (petits electrodomèstics, pots de pintura, bombetes, entre altres), evitant així que facin cap als contenidors de rebuig o que s’abandonin als carrers dels nostres pobles. Aquesta deixalleria mòbil serà itinerant entre poblacions que la sol·licitin i comptarà amb el suport d’un tècnic que resoldrà els dubtes que pugueu tenir a l’hora de reciclar els vostres residus.

Aquesta instal·lació, adjudicada a la societat Alquienvàs, SL per un import de 36.000 € ha estat finançada d’acord amb l’ordre TES/1375/2019 de l’Agència de Residus de Catalunya.

Per al Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de la comarca és un objectiu cabdal incrementar la recollida selectiva, reduir els residus que es destinen al dipòsit controlat i per fomentar la recollida selectiva i aquest nou sistema, juntament amb el recentment implantat de recollida de voluminosos a demanda, ens permetrà avançar cap a una comarca més sostenible, neta, saludable i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, gestionant els recursos, reutilitzant, reciclant i reduint els residus.