Oberta la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

Redacció | Foto:

La convocatòria de la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens està oberta fins al dia 30 de desembre d’aquest 2022, darrer dia en el qual es poden presentar les obres que optin al premi.

El premi el convoca l’ajuntament del consistori, té un import de 4.000 euros, i l’obra guanyadora es publicarà en una col·lecció especial de l’Editorial Meraki, un segell d’Edicions Salòria. Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Térmens fa una aposta per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local i ho fa amb l’organització d’un premi d’àlbum il·lustrat que entronca amb la gran tradició d’il·lustradors i il·lustradores que tenim a Catalunya.

Pel que fa a la temàtica del premi, es valora especialment que els àlbums facin referència al món rural i al primer sector, que són els eixos de la societat i l’economia lleidatana. Tot i això, la convocatòria és oberta a totes les temàtiques i finalment el que el jurat valorarà serà la qualitat i l’originalitat dels treballs presentats, tant pel que fa als textos com a les il·lustracions.

L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, destaca que una de les novetats de la convocatòria d’enguany és que “el format dels treballs presentats és lliure (sense que superi una mida màxima d’amplada de 28 cm x 28 cm), fet que dona més llibertat als creadors”. “Fins ara, les bases marcaven un format fix i s’ha cregut convenient d’obrir-lo a nous formats per incentivar la creativitat dels il·lustradors”, ha afegit Cañadell.

Des de l’ajuntament de Térmens es busca l'objectiu de portar més autors i il·lustradors a les escoles del poble. També que incentivi nous projectes com ara l’impuls de la primera Passejada Poètica Musical en Família inaugurada el passat mes de setembre, o el projecte de la muralista Lily Brick realitzat al dipòsit d'aigua del poble presentat aquest mes de juny.

“Apropar els llibres i la poesia als més petits del poble és un dels nostres reptes i per això hem impulsat un seguit d’activitats que van en aquesta línia com són el Premi d’Àlbum Il·lustrat, la Passejada Poètica Musical en Família pensada i elaborada per l’escriptor Ramon Besora, o la proposta de regalar un lot de llibres a tots els nens i les nenes que naixen a la vila per tal que els pares i mares comencin a construir ben aviat la seva primera biblioteca”, segons Concepció Cañadell.

El jurat d’aquest tercer Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens estarà format per professionals del món del llibre. La presidenta d’Honor del jurat del premi és la il·lustradora Roser Capdevila, i el president del jurat és l’escriptor, editor i mestre, Ramon Besora. També formen part del jurat l’impulsor de la llibreria L’Argonauta, Andrea Giovannoli, la bibliotecària i directora de la Biblioteca Pública de Balaguer, Núria Arbós; la directora de l’escola Alfred Potrony, Elisa Navarro; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Térmens, Vicenç Pascual; l’especialista en premsa i màrqueting, Sílvia Rodríguez, el responsable d’Edicions Salòria, Marcel·lí Pascual, l’editora de BindiBooks, Cristina Feliu, la responsable de la Biblioteca de Térmens, Tatiana Cercós, i la guanyadora de la darrera edició, Anna Font.

“Ens falten grans premis que reconeguin el treball que es fa a casa nostra en l’àmbit de la il·lustració i Térmens ha fet un pas molt important en la bona direcció”, destaca la il·lustradora i Presidenta d’Honor del premi, Roser Capdevila.

Les bases del premi es poden descarregar de la web de l’ajuntament de Térmens i el termini de presentació d’originals és el dia 30 de desembre de 2022.

La primera edició del premi la va guanyar l’artista Natallia Domanova amb l’obra El Sr. Mongeta, la Sabata i el Botó escrita i il·lustrada per ella mateixa. La segona edició la va guanyar la il·lustradora Anna Font amb l’obra En Gafarró estrena barret i la tercera edició el jurat va decidir deixar desert el premi.