Oliverart 2022 del Centre de l’oli de la Granadella selecciona sis projectes artístics

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha seleccionat sis obres d’art per a la cinquena edició del projecte Oliverart 2022. Oliverart compta amb dues categories.

Els projectes havien de ser de qualsevol disciplina artística com la pintura, la il·lustració, l’escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica havia de ser referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Referent a la modalitat d'exposició temporal, han estat escollides les obres d'Anca Ion, del Vendrell, amb l'obra "Biodiversitat a través de la ceràmica", que són peces de ceràmica que representen la biodiversitat.

També la d'Antonia Ansio, de València, amb l'obra "Primera impresión", amb peces realitzades mitjançant la tècnica original de l’artista, denominada polietilè fos, amb les que es pretén plasmar les sensacions percebudes en veure les imatges del món de l’oli i el seu entorn.

Forma part de la selecció Antonio Galeote, d’Ivars de Noguera, amb l'obra "La química de l'art": un recull de fotografies amb diferents soques d’arbres tractades químicament.

I també el Centre de Serveis Integrals per a la Gent Gran, de la Granadella, amb l'obra "Els nostres pobles, la nostra història". Obra composta per diferents planxes amb fotografies, vivències, experiències, costums i records de la gent gran de les Garrigues.

Respecte a la modalitat del passeig escultòric, han estat seleccionades les actuacions de Josep M. Pastó, de Sant Pere de Ribes, amb l'obra "La Collita". És una escultura de ferro massís que representa el rasclet clàssic i recorda les quatre barres catalanes.  També la de Susana Malagón, de Barcelona, amb l'obra "Homo naturalis", una escultura composta de diferents materials que donen forma a la silueta d’una persona.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l’ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d’art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.