Ovació del públic a 'Alcarràs' en la preestrena a Lleida: "Som pagesos i ens hi hem trobat reflectits"

Laura Cortés (ACN).

La preestrena a Lleida de la pel·lícula 'Alcarràs' ha acabat amb una ovació llarguíssima a la sala de la Llotja on s'ha projectat.

Molts dels espectadors que l'han vist aquest dimarts són pagesos o les seves famílies es dediquen al camp i reconeixen haver-se emocionat. "Jo he plorat perquè m'ha passat a mi. Vaig perdre la terra en què havia estat treballant tota la vida", ha dit Josep Maria Vilaró.

Albert Baldomà, per la seva banda, qualifica 'Alcarràs' de "bonica i necessària" per la dignificació de la pagesia i de la manera de vida de molts que viuen fora de les ciutats. "Pel·lícules com aquesta ens ajuden a pensar que les nostres històries també són importants", afegeix. També Carme Moncasí reconeix que "ens hi hem trobat reflectits".

Un altre dels aspectes que han valorat els espectadors ha estat "sentir parlar de Lleida en una pel·lícula". "És una pel·lícula molt nostra", assegura Moncasí. També Laura Garcia coincideix que 'Alcarràs' "és molt d'aquí".

A més, coincideixen tots, els actors i actrius ho han fet molt bé, "de manera molt natural i com si fossin actors i actrius de tota la vida", tot i no ser professionals, afegeixen.