Paula Bonet, The New Raemon, Jordi Bartolí i Reggae per Xics, primers caps de cartell de la setena edició de l’Encontats de Balaguer

Foto: cedida per Paeria de Balaguer.

La setena edició de l’Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat de Balaguer està programada del 15 al 19 de juny, i inclou la segona Jornada Professional d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer.

Com a avançament de la programació, de cara a les activitats que s'anuncien al catàleg de primavera, en destaquen algunes. Per començar, el dijous 16 de juny comença la 2a Jornada Professional d’Il·lustració i Disseny Gràfic amb la xerrada inaugural a càrrec de Jordi Bartolí per parlar de la figura del seu oncle, Josep Bartolí, protagonista de la pel·lícula d’animació «Josep» que es projectarà a continuació.

«Josep» és una pel·lícula d'animació franco-catalana que narra la commovedora història del dibuixant republicà al camp d'Argelers Josep Bartolí. Josep Bartolí va ser un dels republicans que va fugir de la victòria de Franco. Era un dibuixant que lluitava contra el cop d'estat i va acabar al camp d'Argelers. La seva commovedora història s'ha convertit en pel·lícula a "Josep", que ha rebut el premi a millor pel·lícula europea d'animació. "Josep" és l'òpera prima del dibuixant francès Aurel, amb guió de Jean-Louis Milesi, i va ser tot un èxit de taquilla a França.

D'altra banda, el dissabte 18 de juny a 2/4 de 10 del vespre, podreu gaudir de l’espectacle “Quema la memoria” de  Paula Bonet i The New Raemon. “Quema la memoria” és la taca, la música i la paraula d’un diàleg que recorda que res és per sempre. Un cubell d’aigua tèrbola i esquinçalls de paper mullat de pintura fresca són el bodegó que resta quan acaba l’espectacle. Tota una experiència multisensorial que a través de la música i la paraula enlluernen la foscor. Les imatges muten de la mateixa manera que ho fa la veu.

“Quema la memoria” sorgeix del llibre homònim que van publicar Ramón Rodríguez i Paula Bonet l’any 2017 (Lunwerg editorial) amb motiu de la celebració dels deu anys de carrera de Ramon Rodríguez amb el projecte The New Raemon.

El diumenge 19 de juny a 2/4 d’11 del matí tindrà lloc l’espectacle inaugural de la 7a edició de l’Encontats. Aquest any Poca Cosa Teatre seran les encarregades d’inaugurar la festa amb l’espectacle «El carreró de les bruixes».

Com a cloenda d’aquesta gran festa familiar al voltant del món dels contes, el mateix dia 19 a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc el concert «Quadern de Bitàcola»  a càrrec de Reggae per Xics- The Penguins.

A bord del Calipso, en record del gran oceanògraf Jaques-Yves Cousteau, The Penguins convida a viure tot un seguit d'aventures extraordinàries, on es descobrirà la fauna i flora oceànica; i també les conseqüències mediambientals de viure en una societat productiva, encara incapaç de gestionar els seus residus.