'Pedres plenes de vida' reivindica el patrimoni rural amb un documental i un conte

Foto: Pedres plenes de vida.

El Grup d’Ecologia i de Medi Ambient, els Amics de l'Arquitectura Popular, el Museu Trepat de Tàrrega, Òmnium Segarra – Urgell, Viu Guimerà i Filmtonics han creat un projecte sota el nom Pedres plenes de vida amb un documental i un conte infantil; dues propostes que s'uneixen com a una oda al patrimoni rural que reivindica els marges de pedra seca i la seva tècnica ecològica. 

El projecte neix amb la intenció de reivindicar la importància del patrimoni rural i mediambiental de les contrades com a element sostenible i vertebrador en la lluita en contra del canvi climàtic; en evitar la pèrdua de terra fèrtil, l’erosió del sòl i en facilitar l’aixopluc de la biodiversitat vegetal i animal, així com la retenció de l’aigua de la pluja. El projecte, en conjunt, vol fer valdre les construccions de pedra seca, denunciar el seu deteriorament i divulgar la seva importància.

La cita oficial de presentació de les dues propostes serà el dia 21 d'abril. Així, s'estrenarà Pedres plenes de vida - La Guiomar i la sargantana, un documental sobre el patrimoni rural de les comarques de la Segarra i l'Urgell. La realització de la peça audiovisual ha anat a càrrec de Jordi Giribet Torrelles, amb la música de Joan Francesc Dalmau i la participació dels actors Josep Minguell i Guiomar Horrach Navarro. L'acte és d'entrada gratuïta als Cinemes Majèstic de Tàrrega, a les 19 h. El film té una durada de 20 minuts.

En la mateixa cita es presentarà el conte sota el mateix títol, Pedres plenes de vida, i amb les il·lustracions de Ramon Franquesa Morros, els textos de Jaume Ramon Solé, Miquel Ramon Roig i Jordi Giribet. El conte ja es podrà regalar aquest Sant Jordi. Ja està disponible la seva prereserva a través d'aquest formulari, que tindria un preu de 12 euros. El seu preu normal és de 15 euros.