‘Pilar Aymerich: Fotografies d’una època, retrats amb nom propi’ a la Paeria de Balaguer

Redacció | Foto: Jordi Borràs.

Del 2 de juliol al 28 d’agost a la sala d’exposicions de la casa de la Paeria a Balaguer s’hi podrà visitar l’exposició ‘Pilar Aymerich: Fotografies d’una època, retrats amb nom propi’, una mostra coordinada pels balaguerins Francesc Canosa, director de LA MIRA, i Magda Gregori, cap de redacció i projectes de LA MIRA, que es va estrenar el passat setembre a Juneda.

La inauguració de la mostra organitzada per LA MIRA, la Paeria de Balaguer, Som Cultura Balaguer i el Museu de la Noguera tindrà lloc el divendres 1 de juliol a 2/4 de 8 del vespre i comptarà amb la presència d’Aymerich, que la presentarà als assistents.

L’exposició és una retrospectiva i un homenatge a l’obra i la figura de Pilar Aymerich, fotoperiodista pionera en aquest àmbit al nostre país, i la selecció de fotografies és feta per la mateixa autora en motiu de la jornada Miravisions de l’any 2021.

Es tracta d’una trentena de fotografies de la Transició, les més icòniques i impactants de la trajectòria de la reconeguda fotoperiodista que acumula més de 50 anys de professió i ha estat guardonada amb diferents premis i reconeixements, entre altres, la Creu de Sant Jordi i el Premio Nacional de Fotografia.

Aymerich es va formar entre Barcelona, Londres i París i va començar la carrera en diverses publicacions com Triunfo, Destino, Cambio 16, El País i Fotogramas, entre d’altres. També destaca la seva col·laboració en llibres dedicats a dones catalanes com Mercè Rodoreda, Frederica Montseny, Montserrat Roig, Caterina Albert o Maria Aurèlia Capmany.