Pla Sonor edita un CD amb 18 bandes i artistes del Pla d’Urgell com a reclam per afavorir-ne la seva contractació

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

L’entitat Pla Sonor ha editat un CD amb temes dels darrers treballs de 18 bandes i artistes del Pla d’Urgell amb l’objectiu que sigui la seva carta de presentació per a ser contractats en esdeveniments públics o privats d’arreu.

Per aconseguir el propòsit, se n’han editat mil exemplars que seran repartits gratuïtament entre ajuntaments i possibles clients perquè coneguin el talent musical de la comarca del Pla d’Urgell.

La presentació oficial i tret de sortida de la campanya de promoció del recopilatori serà el pròxim 18 de març, en un concert a la Sala One de la capital del Pla d’Urgell. Hi participaran sis de les bandes i artistes que formen part del projecte. El CD, que porta per títol Canvis freqüencials, es presenta amb una caràtula dissenyada per l’artista local Carme Maria Martín (Kamma Marlo) i un treball de maquetació en el qual han col·laborat també la Judit Estadella i el Carles Crespo.

El projecte és la culminació del primer any de vida de l’associació Pla Sonor, la qual va néixer amb la voluntat de fer xarxa per donar suport a la quarantena d’iniciatives musicals que hi ha a la comarca i així unificar interessos i treballar conjuntament en la promoció del sector. Ja compten amb una cinquantena de socis entre particulars i bandes.

Fauna, Noisedrome, I-nuits, Uënsdei, Bredda, Destil·lats JF o Blindpoint són algunes de les bandes participants, però el recopilatori també inclou artistes en projecció com Xènia Pàez, Asori Apolo o Jordi Besora, entre altres propostes originals variades en estil i gènere. Ho han explicat dos dels membres de l’associació promotora, Albert Gilabert, president, i Xavi Filella, tresorer. Els dos han coincidit a assenyalar que Mollerussa i el Pla està vivint “el seu moment més dolç” pel que fa a producció musical d’artistes i bandes de casa.

La iniciativa, que compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Mollerussa, s’ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació a l’Oficina Jove del Pla d’Urgell amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la regidora de Joventut, Raquel Pueyo, Albert Gilabert i Xavi Filella. La presentació també ha comptat amb l’actuació en directe de dos dels components de Fauna, un dels grups que inclou el CD, els quals ha interpretat el seu darrer senzill Diga-li.