Ponent Coopera i Cartaes, dos referents de desenvolupament sostenible segons el conseller Bernat Solé

Text: Laia Pedrós / Fotos: Laia Pedrós

El conseller d’Exteriors, Bernat Solé, ha posat Ponent Coopera i Cartaes de Tàrrega com a referents dels objectius de desenvolupament sostenible que persegueix l’Agenda 2030. Solé ha fet aquestes declaracions aquest migdia després de visitar la capital de l'Urgell on ha pogut conèixer de primera mà aquests dos projectes. Per al conseller són “un clar exemple d’alineament a l’Agenda 2030” que “ens ha de permetre avançar cap a un model d’economia circular, de consum responsable i de desenvolupament sostenible garantint la igualtat d’oportunitats i uns salaris dignes”.

Solé també ha aprofitat per demanar a Cartaes que s’adhereixi a l’Agenda 2030 per tal que “la seva experiència i el seu compromís ambiental, econòmic i social amb el territori serveixin d’exemple”, fet que la gerent d’aquesta empresa d’inserció social vinculada a Càritas, Alba Coma, ha acceptat encantada i ha destacat que "hi serem tant per ensenyar com per aprendre".

Per la seva part, l’alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan, també ha posat en valor la tasca de Ponent Coopera, de la qual formen part el Grup Alba i Quàlia de Tàrrega, i Cartaes com a “empresa capdavantera en la inserció de persones amb risc d’exclusió social”. Pijuan ha destacat que l'Ajuntament de Tàrrega també treballa en els objectius de desenvolupament sostenible que persegueix l'Agenda 2030 i ha fet referència, entre altres, a l'adhesió del consistori a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària i a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP), de la qual l'edil de la capital de l'Urgell n'és la vicepresidenta.