Preixana clou la Fira De Prop posant el focus en els productes de proximitat

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib / Iter5

El passat cap de setmana, 10 i 11 de desembre, Preixana va celebrar la 9a Fira de Prop, una de les fires gastronòmiques de referència de les Terres de Lleida amb la voluntat de donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat del territori.

Enguany la fira ha comptat amb la participació de més d'una vintena d'expositors, i una molt bona afluència de públic. L'acte oficial d'inauguració va tenir lloc dissabte a les 12 h, i va anar a càrrec de l'alcalde del municipi, Jaume Pané, acompanyat del vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre.

L'ajuntament va organitzar diverses activitats dirigides a tots els públics, les més destacades van ser el maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela de Cervera, guanyador del concurs “Joc de Cartes” el 2019 i finalista el 2014 del concurs “Millor Sommelier de Catalunya” i els tallers infantil “Galetes de Nadal” i “Cake Pops” a càrrec d'Anabel Bellet.

A més, diumenge, 11 de desembre a les 10 h, es va celebrar la 3a Edició de la Cursa i Caminada Entre Cabanes amb les dues distàncies 22,76 km i D 241+ i una altra 13 km i D 107+ per camins de terra. També es va oferir l’opció de participar en una caminada popular de 5 i 13 kilòmetres.

Totes les disciplines tenien el mateix lloc d’arribada la Plaça Catalunya (davant de l’Ajuntament). L’entrega de trofeus va tenir lloc a les 12.30 h al Pavelló Firal. Els trofeus van ser pels 3 primers classificats absoluts (homes i dones) i pel primer classificat per a cada categoria (home i dona), no acumulables.

En la Cursa de 22,76 km, en l’apartat masculí es va proclamar campió José Luis Pérez, seguit de l’independent Cristian Amaro i en el tercer lloc David Vendrell. En l’apartat femení Gemma Vilella es va proclamar campiona, seguida d’Olga Sierra i Silvia Torralba en tercer lloc.

En la Cursa de 13 km, en l’apartat masculí Jordi Calafell va ser el campió, seguit de Jordi Aznar i en el tercer lloc Sergi Tolosa. En l’apartat femení Elisa Lladós va ser la campiona, seguida de Judit Verdes i Mireia Torrens en tercer lloc.

El certamen va tancar les portes de la seva 9a edició diumenge a les 15 h amb el dinar de proximitat “Cassola de tros”.