Preixana presenta les activitats pel 50è Aplec de la Sardana a Montalbà

Foto: Marina Rúbies.

Preixana ultima els detalls pel 50è aniversari de l'Aplec de la Sardana a Montalbà, que se celebrarà a la vila el 18 d'abril, el dia de la Mona de Pasqua, al parc de Montalbà. La presentació va anar a càrrec de Jaume Pané, alcalde de Preixana, i Sandra Heras, regidora del consistori.

Enguany, el certamen compleix 50 anys des de la seva primera celebració, l'any 1971. L'acte va néixer de la mà de la Joventut Cultural i Recreativa de Preixana amb molta força, arran de les acaballes de la dictadura. "Aquest aplec és dels més vells de les Terres de Lleida i que, a excepció de la pandèmia, sempre s'havia celebrat al Parc de l'Ermita de Montalbà", va explicar l'alcalde.

Les activitats, que es van detallar ahir, donaran el tret de sortida el Dilluns de Pasqua amb la benvinguda a l'Aplec i l'enlairament de la senyera a 2/4 de 12 del matí, que seguirà amb la inauguració del monument commemoratiu del 50è aniversari de l'Aplec.

Durant tot el dia es podrà gaudir de l'exposició fotogràfica dedicada als 50 anys de l'aplec de Montalbà, acompanyada de l'exposició de banderins de l'Aplec.

A les 12 del migdia serà el torn de la primera i esperada ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla. A la mateixa hora hi haurà una exhibició de punts lliures a càrrec de la colla Dolç Infern de Lleida i un concurs de dibuix per a infants.

Ja entrada la tarda, a les 5, està programada una segona ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla i l'actuació de la colla Gegantera de Preixana.

Finalment, a les 6 de la tarda tindrà lloc l'acte institucional del 50è aniversari, amb parlaments, reconeixements i un pastís de celebració de la commemoració. També hi haurà un sorteig d'obsequis i la tradicional mona de pasqua de La Perla.