Preocupació a les cooperatives agràries per haver de finançar la bonificació dels carburants a les seves benzineres

Foto: FCAC.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) denuncia la "imposició" d'haver de finançar la bonificació dels carburants per part de les cooperatives. I, és que aquestes es veuran obligades a avançar els imports del descompte de 20 cèntims d'euro en el preu del combustible.

L'entitat considera que el govern espanyol només ha tingut en compte a l'hora d'aprovar aquesta mesura els grans operadors de carburants, que "majoritàriament han abandonat la distribució minorista de gasoil B", remarca. A la FCAC hi ha 48 cooperatives amb estació de servei que comercialitzen 75 milions litres anuals de carburants i que "poden veure compromesa la seva liquiditat", segons adverteix la Federació.

A la vegada, la FCAC critica "la falta de claredat i la desinformació" davant l'entrada en vigor, l'1 d'abril, del Reial decret llei aprovat pel Consell de Ministres com a pla de xoc per pal·liar les conseqüències de l'increment de costos derivat de la guerra a Ucraïna.

El responsable de subministraments de la FCAC, Josep Lluís Escuer, sosté que aquesta mesura "comportarà sobrecostos per a les cooperatives subministradores de carburants". "L'obligació de finançar el descompte, ens pot portar a qüestionar la nostra liquiditat", afirma. "Aquests 20 cèntims per litre poden suposar imports molt elevats segons el volum de vendes i, a més, estarem comercialitzant per sota del preu de compra del carburant", afegeix Escuer.

Malgrat que les benzineres cooperatives han d'actuar com a entitats col·laboradores, el dia abans que entri en vigor la normativa, encara no disposen ni del formulari per demanar a l'Agència Tributària estatal la bestreta del descompte i tampoc coneixen quan es farà el pagament de la bestreta, segons la FCAC. A més, "aquesta normativa ja està suposant un cost per la necessitat d'adaptar informàticament -a partir de la pròxima mitjanit- tots els canvis que implica com el desglossament de la factura".

La FCAC expressa també la preocupació perquè el govern espanyol no ha tingut en compte el sector distribuïdor de carburants, més enllà de tres grans operadors. "Les cooperatives amb estació de servei tenim un model de negoci diferent de les petrolieres i grans distribuïdores de carburants, ja que treballem amb marges molt reduïts i la capacitat financera és limitada", explica Escuer.

En aquest sentit, el responsable de la FCAC assenyala que en les cooperatives agràries, l'activitat de distribució de carburants és complementària de l'agroalimentària i, per tant, "mai neix amb una voluntat de liderar globalment les vendes de tots els carburants d'una zona, sinó per fer una funció en un medi rural sovint sense gaires serveis". "Les grans petrolieres han abandonat majoritàriament la distribució minorista de gasoil B i nosaltres hem passat a ocupar un paper protagonista en la distribució d'aquest producte jugant un rol destacat en l'àmbit rural", remarca Josep Lluís Escuer.