'8 hores. El noi de sucre i la vaga de la Canadenca' a l’Espai Lluís Companys

Foto: Librería Medios

El dia 13 de novembre és el Dia de les llibreries. És per això que es durà a terme una celebració a l'Espai Lluís Companys del Tarròs, tot presentant 8 hores. El noi de sucre i la vaga de la Canadenca, un còmic que intercala vinyetes amb explicacions històriques. Se situa en el context de la vaga de la Canadenca, un dels conflictes laborals més rellevants de la Catalunya del segle XX.

En aquest moment la figura de Salvador Seguí fou fonamental. Conegut com el noi de sucre, nasqué a Tornabous l’any 1886 i fou un dels dirigents sindicalistes més valuosos i crucials del país, que arribaria a ser secretari general de la CNT. Els pistolers dels Sindicats Lliures, creats per la patronal, el van assassinar el 1923.

Parlar de la seva figura és també parlar d’una part de la biografia de Lluís Companys, ja que, segons algunes fonts, foren amics d’infància i, d’adults, es retrobarien entorn de les lluites socials que s’esdevingueren a Barcelona.

La presentació serà a càrrec d’un dels autors del llibre, el periodista i dibuixant Alfons López (Lleida, 1950). Destaquen els seus treballs en el camp de l’humor gràfic a revistes com El Jueves, diaris com El Periódico, i col·laboracions en el món del còmic, com Miguel Núñez. Mil vidas más, amb guió de Pepe Gálvez, qui va ser Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2011.

L'activitat és gratuïta i amb entrada lliure, fins a completar l'aforament, i es complementarà amb un cafè tertúlia amb els assistents.