Primer curs per recuperar els marges de pedra seca a Guissona

Foto: Ajuntament de Guissona.

A principis d'abril es va celebrar a Guissona el primer curs d'iniciació a la construcció de marges de pedra seca a Guissona.

 Aquesta activitat, promoguda per la regidoria de Cultura i Turisme, i el Museu de Guissona, s’emmarca en la voluntat de conscienciar sobre l’interès i la importància del llegat de pedra seca que configura el paisatge de les comarques de la Segarra i l'Urgell, entre altres.

El divendres es va realitzar la conferència Marges de pedra seca: funció, tipologies i estructures associades a càrrec d’Andreu Serés. Dissabte es va donar una sessió pràctica amb Francesc Xavier Solé, Josep Maria Martí, Jordi Giribet i Eusebi Valera.

El curs va comptar la participació d’una vint-i-cinquena de persones de Guissona i de tot el territori que van col·laborar en la reconstrucció d’un marge en el camí de l’Estany. L’actuació es finalitzarà en una segona sessió al llarg d’aquesta primavera.

Aquesta primera acció ha estat organitzada per l’Associació Espai Llobregós, els Amics de l’Arquitectura Popular, Excavacions Marsol, i Jardineria Tresens.