Programació Sant Crist de Balaguer: arriba la festa major

Arriba la festa major del Sant Crist de Balaguer, i amb ella el seu programa carregat d'activitats diverses.

  • Divendres 5 de novembre

OFRENA FLORAL AL SANTUARI DEL SANT CRIST per part dels escolars de cada centre educatiu:

9.30 h SORTIDA des de les diferents escoles cap al Santuari en grups bombolla.

10.00 h OFRENA AL SANT CRIST DE BALAGUER de dos escolars de cada centre, acompanyats dels capgrossos, el padrí i la nena. La resta deixaran les flors a l’entrada per evitar aglomeracions i els voluntaris les posaran als peus del Sant Crist.

10.30 h BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS a l’explanada del Sant Crist amb la XARANGA ESTRELLA BAND.

11.00 h ACTUACIÓ DELS GRUP D’ANIMACIÓ LA SAL DELS MARS amb l’espectacle Danses esbojarrades, a l’esplanada del Sant Crist.

12.00 h REPIC GENERAL DE CAMPANES per anunciar l’inici de la Festa Major.

12.00 h OFRENA FLORAL del CF Balaguer.

12.15 h OFRENA FLORAL de la Gent Gran.

17.00 h CONCERTS DE FESTA MAJOR A LES RESIDÈNCIES GERIÀTRIQUES amb els duets: DE GALA i BANDA SONORA. Actes exclusius per als residents.

19.45 h INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ Balaguer amb B de bàsquet. Presentació dels més de 80 anys d’història del bàsquet a la nostra ciutat, amb imatges, equipaments i redactat per etapes històriques, a la sala de la casa de la Paeria.

20.30 h PREGÓ DE FESTES a càrrec de Xavier Sànchez, balaguerí, ex-jugador professional de bàsquet. Va jugar 9 temporades a la lliga ACB, entre els equips del CB Múrcia i CB Girona i cinc més a la LEB Oro amb el club murcià. Al Múrcia assolí dos ascensos a l’ACB i guanyà la Copa Príncep d’Astúries. Fou internacional amb la selecció espanyola sub-22, amb la qual guanyà la medalla de plata al Campionat d’Europa d’Istanbul.

Reconeixement a Lluis Muixí, mestre pastisser de Balaguer que ha rebut molts guardons, entre ells dos primers premis europeus i vàries medalles d’or. Popularment conegut arreu per les seves figures de xocolata. A la sala d’actes de la Paeria.

21.00 h CABARET TEATRE amb Laberint Striptease, a la Mercantil. Preu: 20 euros. Venda d’entrades i més informació al web: www.salamercantil.cat. Durada: 80 minuts.

23.00 h CONCERT JOVE amb els grups Buhos i Banda Neón al pavelló Inpacsa. Entrades limitades. Preu: 5 euros. Obertura de portes a les 22.00 hores. Venda d’entrades a festamajor.balaguer.cat. * Per accedir-hi caldrà presentar codi QR del certificat Covid.

  • Dissabte 6 de novembre

9.30 h TORNEIG D’ESCACS MEMORIAL PIJUAN - FUNDACIÓ ESTEL al casal de Lapallavacara. Obert als escolars de Balaguer (federats o no). 

10.15 h MATINAL INFANTIL DE CULTURA POPULAR, a la plaça del Pou, fins a les 13.00 h.

10.15 h PASSEJADA del grup de percussió local BANDELPAL, des de la plaça de la Sardana fins a la plaça del Pou.

d’11.00 h a 12.00 h TALLERS I ACTIVITATS DIVERSES amb la participació d’entitats i associacions de cultura popular de Balaguer.

de 12.00 h a 13.00 h ESPECTACLE El meu amic Brutus. En Brutus, un ós bru de 2 metres i mig d’alçada, farà una breu passejada per la zona propera a la plaça del Pou, acompanyat d’uns pagesos de muntanya, alegres i esbojarrats, que han baixat a Balaguer al mercat a vendre els seus productes. Aprofitaran qualsevol moment per ballar i jugar amb músiques d’acordió en directe, danses i jocs tradicionals. Edat recomanada: de 2 a 9 anys.

13.30 h LLIURAMENT DEL PREMI ENCARNACIÓ VILÀ I ESCODA i LLIURAMENT DELS TROFEUS DEL TORNEIG D’ESCACS, a la sala d’actes de la casa de la Paeria.

16.30 h ELS NOSTRES GEGANTS I CAPGROSSOS VISITEN ELS PADRINS A LES RESIDÈNCIES! Visitaran les residències i l’hospital Hèstia de Balaguer, en horaris convinguts.

17.00 h SIMULTÀNIES D’ESCACS al vestíbul de la casa de la Paeria. Les disputarà el GM català Hipòlit Asís, de 35 anys, enfront 25 jugadors, amb un ELO de 2502. Ha estat 4 cops campió de Catalunya absolut, el 2015 en el campionat disputat a Balaguer i ha aconseguit el sots-campionat d’Espanya. Organitza: Club d’Escacs Balaguer.

17.30 h MARCHING SWING JAM amb el grup The Hot Pickles Quintet a diferents punts del passeig de l’Estació.

17.30 h CINEMA INFANTIL EN CATALÀ amb la projecció de la pel·lícula Ron dona error, una producció de Disney, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria. 

Compra anticipada a: www.circusa.com/ca/balaguer.

18.30 h OBERTURA DE L’EXPOSICIÓ Què tenim sota els peus? Fa un repàs a l’evolució de la vida a les terres de Ponent i el Pirineu a partir del registre fòssil conservat en diferents jaciments paleontològics d’aquests indrets. Al Museu de la Noguera.

19.45 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula El último duelo, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria. Compra anticipada a: www.circusa.com/ca/balaguer.

21.00 h CABARET TEATRE amb Laberint Striptease, a la Mercantil. Preu: 20 euros. Venda d’entrades i més informació al web: www.salamercantil.cat. Durada: 80 minuts.

23.00 h CONCERT 1980 POP FESTIVAL MI GENERACIÓN al pavelló Inpacsa. Més de tres hores de música en viu en què podràs escoltar tots els èxits dels 80 amb els artistes més importants d’una sola generació com són Nacho G. Vega de Nacha Pop, Manuel España de La Guardia, Javier Ojeda de Danza Invisible, Carlos Segarra de Los Rebeldes i Vicky Larraz de Olé Olé. Obertura de portes a les 22.00 h. Entrades limitades. Preu: 5 euros. Venda d’entrades a festamajor.balaguer.cat. * Per accedir-hi caldrà presentar el codi QR del certificat Covid.

  • Diumenge 7 de novembre

11.00 H PASSEJADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS. Sortida des de la casa de la Paeria, amb la XARANGA ESTRALLA BAND. Recorregut per la ciutat i arribada a la plaça dels Comtes d’Urgell (plaça del Museu).

12.00 H VERMUTEGEM PELS NOSTRES BARS DE LA PLAÇA DEL MERCADAL. Cada establiment oferirà un vermut especial Festes del Sant Crist a les seves terrasses.

12.00 H 59è CONCURS DE COLLES SARDANISTES TROFEU CIUTAT DE BALAGUER amb la Cobla de l’Orquestra Maravella, a la plaça del Mercadal.

17.30 H CONCERT ESPECTACLE DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra Maravella, al pavelló d’Inpacsa. Preu: 3 euros. Venda d’entrades anticipades al web festamajor.balaguer.cat, presencialment a l’oficina de Turisme, o al telèfon 973 445 194. Obertura de portes 45 minuts abans de l’inici de l’espectacle.

17.30 H CINEMA INFANTIL EN CATALÀ amb la projecció de la pel·lícula Ron dona error, una producció de Disney, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria.

Compra anticipada a www.circusa.com/ca/balaguer

18.00 H TEATRE amb El gran comediantde Joel Joan, al Teatre Municipal. Preu: 25 euros a platea i 22 euros a l’amfiteatre. Venda d’entrades anticipades a balaguer.koobin.cat o a l’Oficina de Turisme, a la plaça dels Comtes d’Urgell, 5 o al telèfon 973 445 194.

19.45 H CINEMA amb la projecció de la pel·lícula El último duelo, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria. Compra anticipada a www.circusa.com/ca/balaguer.

20.00 H II CONCERT DE FESTA MAJOR L’evolució de la música amb l’Orquestra Maravella, al pavelló d’Inpacsa. Preu: 3 euros. Venda d’entrades anticipades a festamajor.balaguer.cat, o a l’Oficina de Turisme, a la plaça dels Comtes d’Urgell, 5 o al telèfon 973 445 194.

  • Dilluns 8 de novembre

11.00 H a 14.00 h JOCS DE FUSTA FAMILIARS de la Companyia Festa i Fusta a la plaça del Mercadal. Edat recomanada: tots els públics.

12.00 h EL PETIT CIRC DE MESIEU MOUSTACHE amb la COMPANYIA PESSIC DE CIRC. Espectacle de circ familiar de carrer, a la plaça del Mercadal. Edat recomanada: tots els públics.

18.00 h VERSIONS PER XICS amb l’espectacle familiar El Retrobament, al Teatre Municipal de Balaguer. Espectacle musical dirigit al públic familiar. Edat recomanada: de 3 a 12 anys. Preu: 5 euros. Venda d’entrades anticipades a balaguer.koobin.cat o a l’Oficina de Turisme, a la plaça dels Comtes d’Urgell, 5 o al telèfon 973 445 194.

19.00 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula El último duelo, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria. Compra anticipada a www.circusa.com/ca/balaguer.

23.00 h CONCERT JOVE amb els grups lágrimas de sangre i WASA al pavelló Inpacsa. Obertura de portes a les 22.00 h. Entrades limitades. Preu: 5 euros. Venda d’entrades a festamajor.balaguer.cat. *Per accedir-hi, caldrà presentar el codi QR del certificat Covid.

  • Dimarts 9 de novembre

10.15 H SORTIDA des de la casa de la Paeria de la corporació municipal cap al Santuari del Sant Crist per assistir a la Missa Solemne, acompanyats per la COBLA SELVATANA i els GEGANTS DE BALAGUER.

11.00 H SOLEMNE EUCARISTIA presidida per Mons. Joan - Enric Vives, arquebisbe i bisbe diocesà, al Reial Santuari del Sant Crist.

12.00 H VERMUTEGEM PELS NOSTRES BARS DE LA PLAÇA DEL MERCADAL. Cada establiment oferirà un vermut especial Festes del Sant Crist a les seves terrasses.

12.00 H TEATRE FAMILIAR amb Polzet, a la Sala la Mercantil. Edat recomanada: de 4 a 11 anys. Venda d’entrades i més informació al web: www.salamercantil.cat

13.00 H ACTE DE LLIURAMENT DEL XXXII PREMI COMTE JAUME D’URGELL a LA BRESSOLA, escoles associatives de la Catalunya Nord, a l’escenari de la plaça del Mercadal.

13.15 H BALLADA DE SARDANES amb la COBLA SELVATANA, a la plaça del Mercadal.

17.30 H CINEMA INFANTIL EN CATALÀ amb la projecció de la pel·lícula Ron dona error, una producció de Disney, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria. Compra anticipada a www.circusa.com/ca/balaguer

17.30 H CONCERT ESPECTACLE DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló d’Inpacsa. Preu: 3 euros. Venda d’entrades anticipades al web festamajor.balaguer.cat, o a l’Oficina de Turisme, a la plaça dels Comtes d’Urgell, 5 o al telèfon 973 445 194. Obertura de portes 45 minuts abans de l’inici de l’espectacle.

20.00 H II CONCERT DE FESTA MAJOR BBS - Big Band Selvatana, al pavelló d’Inpacsa. Preu: 3 euros. Venda d’entrades anticipades al web festamajor.balaguer.cat, o a l’Oficina de Turisme, a la plaça dels Comtes d’Urgell, 5 o al telèfon 973 445 194.

21.00 H ESPECTACLE DE FOCS ARTIFICIALS DEL SANT CRIST, a càrrec de PIROTÈCNIA TOMÀS. Es dispararan des de davant de l’església de Santa Maria per tal d’aconseguir més visió des de diferents parts de la ciutat i evitar aglomeracions.

  • Diumenge 14 de novembre

XL CURSA DEL SANT CRIST (5 km)

10.15 h Caminada solidària de Festa Major. 1 euros, 3 euros o 5 euros de donació, íntegra per al Posa’t la Gorra.

10.30 h XLª Cursa del Sant Crist. Circuit de 5 km, apte per a tothom. Sortida i arribada al Santuari del Sant Crist.

Obsequi i bossa de corredor per a tots els inscrits.

Inscripcions i més informació a: www.runners.cat.

Inscripció a la cursa : 12 euros. Organitza: Club Runner’s Balaguer.

11.30 h curses infantils a 2 euros.

· Durant els dies de la Festa Major podeu gaudir dels gegants i capgrossos que estaran al vestíbul de la casa de la Paeria.

·  Tornen les Firetes... Un món màgic per als infants a l’esplanada de darrere del pavelló Inpacsa. I les paradetes de Festa Major ubicades al carrer de la Noguera Pallaresa. (Al costat de l’estació de Trens).

* L’organització podrà variar els actes necessaris en funció de les indicacions del Procicat.

* En tots els actes que es celebrin al pavelló Inpacsa serà obligatori l’ús de la mascareta i es vetllaran les mesures d’higiene i prevenció.