“Prou estereotips absurds”, la nova campanya del SIAD enfocada a infants i adolescents de la Noguera

Foto: Consell Comarcal de la Noguera.

Aquest mes d’abril, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Noguera llança la campanya “Prou estereotips absurds”, que s’adreça als infants i adolescents de la comarca.

La campanya té per finalitat de promoure una actitud crítica respecte als cànons de bellesa establerts en la publicitat, els mitjans de comunicació i les xarxes socials, i fomentar el respecte i la cura del mateix cos.

Per fer-ho, el SIAD del Consell Comarcal de la Noguera ha dissenyat uns adhesius que contenen un senyal d’alerta i amb el text següent: “La teva imatge en aquest mirall pot estar distorsionada pels cànons de bellesa irreals i establerts per la societat. Que ni els cànons de bellesa ni els estereotips de gènere ens imposin una única forma de ser. #ProuEstereotipsAbsurds”.

La idea és que aquests adhesius es col·loquin en els miralls dels serveis dels centres escolars de la Noguera, així com en els dels equipaments públics dels ajuntaments de la comarca que usen els infants i adolescents. És per això que s’enviaran els adhesius als diferents centres d’ensenyament i ajuntaments de la Noguera per a convidar-los a participar en aquesta campanya.

La societat promou uns models de bellesa, a través dels mitjans de comunicació i d’internet, que tenen efecte en tota la societat, però són especialment nocius per al col·lectiu infantil, al qual manca esperit crític, és més influïble i pot interioritzar aquests patrons en la seva imatge corporal. També per al col·lectiu adolescent, ja que per si mateix està predisposat a conductes de risc i a sentir-se insatisfet amb el seu físic.

Des del SIAD del Consell Comarcal de la Noguera es vol enfortir entre infants i adolescents que estiguin enfocats a concebre l’aspecte físic només com una de les moltes característiques que defineixen les persones. Aquest darrer aspecte és la clau per ajudar infants i adolescents a gestionar el seu malestar i les dificultats d’adaptació al seu cos.