Quatre nous trens per a la futura Rodalies Lleida

Foto: Diputació de Lleida.

La Generalitat de Catalunya ha explicat avui el seu projecte per operar les línies RL3 i RL4 mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a partir de l’any 2024 substituint a l’actual operador, Renfe.

El Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori vol que aquest traspàs sigui l’avantsala del traspàs complet de tota la xarxa de Rodalies a Catalunya.

En el marc de la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies, celebrada aquest matí a la Diputació de Lleida, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Isidre Gavin, ha detallat que FGC ja ha adjudicat la compra dels quatre trens nous per a Rodalies de Lleida a Stadler per una quantitat propera als 63 milions d'euros.

En concret, la companyia suïssa es farà càrrec de la fabricació de les quatre unitats per 43,5 milions d'euros i del seu manteniment durant els pròxims 15 anys per 19,2 milions d'euros. El secretari també ha afegit que s’iniciaran els treballs, entre aquest any i l’entrada en funcionament dels nous combois, per a adequar els tallers del Pla de la Vilanoveta.

Aquesta és la primera reunió de la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies Lleida, després que el desembre del 2020 quedés constituïda com a fruit dels treballs previs de la Plataforma per la millora de la línia Lleida-Manresa, en una reunió que va ser telemàtica a causa de les restriccions sanitàries.

En la reunió d’avui, presidida pel president de la Diputació, Joan Talarn, han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín; Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat (que ha participat de forma telemàtica), la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Mercè Rius; el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín; el primer tinent d’alcalde de la Paeria de Lleida, Toni Postius, i representants del món local de Lleida i els agents econòmics i socials.