Què es podrà veure a la nova temporada de teatre de Mollerussa?

Foto: Marina Rúbies.

Avui s'ha presentat la nova temporada del Teatre l'Amistat de Mollerussa, on conflueixen diverses disciplines i artistes, tant d'àmbit local com nacional. En total, són 13 les propostes que arribaran a la ciutat i oferiran espectacles musicals, teatrals i familiars. 

El primer cap de setmana l'encetarà una proposta d'experiència cultural organitzada per Saó de Ponent amb ... de llegir, escriure i altres vicis. Baguls de memòria, el divendres 18 de febrer a les 21 h del vespre.

L'endemà es presentarà el disc La força d'Asori a les 20 h del vespre. Es tracta del projecte personal, transversal i terapèutic d'Enric Ayguadé, amb cançons i textures sonores que expliquen vivències i emocions. El concert compta amb entrada gratuïta.

I el diumenge 20 serà el torn de Muro Kvartet amb Més enllà del quartet clàssic; un quartet de corda nascut el 2018 a Saragossa i que explora possibilitats artístiques de la formació més enllà del format tradicional clàssic.

El dissabte 12 de març arribarà Caminos, el nou projecte del guitarrista Juan Gómez 'Chicuelo', considerat un dels millors guitarristes flamencs d'Espanya, que presenta una proposta de cantautor, dansa i un 'tablao' flamenc. L'acompanyaran la bateria de David Gómez i el violoncel de Martín Meléndez, amb el ball de Karen Lugo.

Seguidament, el diumenge 13 arribarà finalment una proposta de teatre familiar: Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?, dirigida per Paco Mir del Tricicle. És una obra trencadora que reflexiona sobre els estereotips de gènere, i que s'ha cancel·lat en dues ocasions a causa de la pandèmia.

I tancarà el mes de març el lliurament del 6è Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format. La cita serà el divendres 25 de març a les 21 h del vespre.

El mes d'abril oferirà amb el teatre d'ELLES #cosasdechicas de la Cia. La Melancòmica el diumenge 3 a les 19 h, i monòlegs de Coria Castillo, Miguel Ángel Marín i Paco Enlaluna el dissabte 9 a les 20.30 h. També està programat Ricard Viñes: el concert imaginari el diumenge 10 a les 19 h; el documental Mollerussa, pa amb vi i sucre de Saó de Ponent durant les festes de Sant Isidori, el 23 d'abril, i l'obra de teatre 200.000 dones, una obra sobre les bruixes torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII el dissabte 30 a les 20 h.

El maig portarà la proposta de teatre familiar Il·lia, de la Cia. Miscel·lània Teatre, que neix amb la intenció d'explicar la història d'una noia migrant. La cita serà el diumenge 15 de maig a les 18 h de la tarda.

Finalment, el cicle es tancarà la celebració dels 40 anys de l'Associació de la música, el dissabte 18 de juny amb el Concerto a tempo d'umore. 13 músics plens d'energia trencaran el motlle dels concerts de música clàssica tot trobant-se en situacions inesperades.

Les entrades per a tots els espectacles es podran comprar a partir del 2 de febrer. Les entrades per a les ofertes musicals són gestionades per l'Associació de la música, i es podran adquirir a través de la seva pàgina web.