Queixes de la comunitat educativa de Lleida per les altes temperatures a les escoles

Diverses veus de la comunitat educativa de la plana de Lleida, entre altres indrets de Catalunya, han fet un crit d'alerta per les altes temperatures als centres escolars a conseqüència de l'onada de calor i el fet que, majoritàriament, no disposen de sistemes d'aire condicionat.

Són múltiples les queixes dels centres, com l'escola d'Alfés, al Segrià, que ha fet saber a Riscos Laborals del Departament d'Educació de Lleida que des del dimarts 14 de juny, com ahir i avui, s'han arribat a temperatures molt altes i per sobre del límit permès. L'escola ha enviat un comunicat amb fotografies per demostrar que les seves aules tenen temperatures que oscil·len entre els 30 i 31 graus, i expliquen que no és viable dur a terme activitats lectives en aquestes condicions: "Els infants no es pot considerar que estiguin fent activitats sedentàries, totalment al contrari, estan en constant moviment i joc".

La comunitat educativa demana que es prenguin les mesures pertinents, com posar aire condicionat a les 2 aules de la seva escola, i a un dels espais comuns de treball pel professorat, "donat que tenim ventiladors però no a totes les aules, i tot i el ventilador les temperatures pugen per sobre els 30 graus".

També expliquen que han estat duent a terme mesures durant aquests dies, com són ventilar, refrescar els infants, i permetre que el professorat vagi a casa a partir de les 14 hores. L'escola resta a l'espera de la resposta i mesures del Departament d'Educació, i animen a la resta de centres educatius a manifestar aquesta situació de risc per evitar la mateixa situació en els pròxims mesos de setembre.