Reobertura de l'oci nocturn l'11 de febrer sense límit d'aforament

Pla general de la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. Imatge del 8 d'octubre de 2021 (Horitzontal)
photo_camera Pla general de la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. Imatge del 8 d'octubre de 2021 (Horitzontal)

Foto: ACN.

L'oci nocturn celebra la reobertura del sector el pròxim 11 de febrer, després que el Govern obligués els locals a abaixar persianes a Nadal, sumant més de sis-cents dies tancats des de l'inici de la pandèmia.

El Govern permetrà a les sales de festes tornar a obrir d'aquí a deu dies amb un aforament del 100% i sense la necessitat de demanar el certificat covid. El sector ha celebrat "tenir una data clara" per preparar l'operativa per tornar a funcionar i també poder-ho fer amb l'horari habitual, fins a les sis del matí.

Amb relació a les mascaretes, els empresaris de l'oci nocturn han reiterat la dificultat d'obligar a portar-la en tot moment en espais d'interacció com les discoteques i han assegurat que optaran per "recomanar" el seu ús. "Nosaltres hem de fer tot el possible perquè la gent ho porti, però l'operativa és molt complicada", ha afegit el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona.

Pel que fa al passaport covid, el sector es va mostrar favorable a utilitzar-lo quan van reobrir a l'octubre, ja que "va ser una bona eina per incentivar la vacunació entre els joves"; així i tot, ara "no fa la funció que feia abans" per les característiques de la variant òmicron i els índexs d'immunització més elevats. "Ara estiguis vacunat o no, la variant òmicron fa que et contagiïs igual", ha dit Mas.

Les discoteques han reiterat que el tancament a les portes de Nadal va ser "injust" perquè era "la millor setmana de l'any pel sector", que creia que com a mínim podrien obrir fins a la Nit de Cap d'Any. "Esperem que aquesta sigui una etapa definitiva. Ha sigut molt dur aquest tancament. Els treballadors, els empresaris i els clients necessiten tornar a la normalitat", ha dit.