Reobre parcialment l'escola de Tornabous

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

L'escola de Tornabous ha reobert avui de forma parcial. Aquest dimarts dia 26 han reprès les classes els alumnes dels cicles inicial, mitjà i superior de Primària mentre que els alumnes de la llar d’infants i d'Infantil reprendran les classes demà.

L'alcalde, David Vilaró, ha lamentat que "demà farà una setmana del cribratge massiu que va fer Salut i encara falta el resultat d'una PCR de manera que l'alumne afectat de moment no assistirà a classe". 

Cal recordar que l’escola de Tornabous està partida en dos edificis, en un hi ha els cicles inicial, mitjà i superior mentre que en l’edifici de la llar d’infants hi ha també els alumnes d'Infantil, de manera que aquests últims formen un mateix grup bombolla.

L’escola i la llar d’infants de Tornabous van tancar el passat 16 de gener després de detectar 6 positius en diferents grups. Van ser els primers centres educatius de Catalunya que van tancar per Covid aquest segon trimestre de curs i ho van fer només una setmana després de reprendre les classes després de les vacances de Nadal.

Els centres educatius de l’Urgell tenen un total de 248 persones confinades per Covid (ahir eren 306). L'institut Lo Pla d'Urgell de Bellpuig té 4 grups aïllats amb 88 persones mentre que l'escola Valeri Serra també de Bellpuig i l'escola de la Fuliola tenen 2 grups confinats amb 31 i 50 persones, respectivament. Així mateix, hi ha un grup aïllat al col·legi Mare de Déu del Socós d'Agramunt (28 persones), a l'escola Vedruna Tàrrega (22 persones), a l'institut Ribera del Sió d'Agramunt (21 persones) i a l'escola Alba de Tàrrega (7 persones). També hi ha una persona confinada a l'escola Vedruna de Bellpuig.

Els centres educatius de l'Urgell acumulen 25 positius en els últims 10 dies. El centre que en té més és l'institut de Bellpuig amb 8 casos seguit de les escoles de Tornabous i la Fuliola amb 4 cada una. Hi ha 2 positius a l'institut Ribera del Sió i 1 cas a l'escola de Puigverd d'Agramunt, a l'Escola Pia de Tàrrega, a l'institut Alfons Costafreda de Tàrrega, al col·legi Mare de Déu del Socós, a l'escola Alba, a l'escola Vedruna de Tàrrega i a l'escola Vedruna de Bellpuig.