Reobren el port d'Eth Portilhon al trànsit després de més d'un any tancat per una alarma terrorista

Foto: ACN.

El port d'Eth Portilhon, que uneix la Bossòst, a la Val d'Aran, amb Luchon, situat a França, s'ha reobert al trànsit després de més d'un any tancat per una alarma terrorista.

Durant aquest temps l'alcalde de Bossòst, Amador Marqués, ha reclamat en reiterades ocasions reobrir la via per la importància que suposa per l'economia de Bash d'Aran. Aquesta carretera facilita el pas de turistes i clients francesos a fer compres. Portava tancada des del sis de gener del 2021 i Marqués ha dit que s'ha reobert gràcies a la insistència de l'Ajuntament de Bossòst, el Conselh Generau d'Aran i al govern espanyol.

Eth Portilhon és un port de muntanya de 18 quilòmetres que uneix Bossòst i Luchon especialment transitat per turistes i clients francesos que aprofiten per fer les compres als pobles de Bash Aran. Aquesta via complementa serveis comercials, sanitaris, esportius o educatius. Marquès ha ressaltat cooperació i veïnatge dels dos territoris.

Aquest dimarts ja s'han pogut veure passar els primers vehicles donat que les barreres de formigó ja han estat retirades. Aquestes van ser posades el 6 de gener del 2021. Així ho va comunicar la Prefactura de l'Haute Garonne, atenent les recomanacions del president de la República francesa, Emmanuel Macron, tenint en compte l'evolució de l'amenaça terrorista.