Reunions entre el govern estatal i les alcaldies de Guissona, La Portella i Tàrrega pels permisos dels refugiats ucraïnesos

Foto: Subdelegació del Govern a Lleida.

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha mantingut avui reunions de treball amb els alcaldes de Guissona i de La Portella i amb l’alcaldessa de Tàrrega. El motiu de les trobades ha estat coordinar el dispositiu que s’ha d’habilitar per tal d'iniciar els tràmits documentals d’autoritzacions de residència i de treball als ciutadans ucraïnesos arribats a la província de Lleida a conseqüència del conflicte bèl·lic.

A banda, l'objectiu és coordinar amb els diversos ens locals la gestió d’aquest procediment. La coordinació també es porta a terme amb els col·lectius d’ucraïnesos residents a la província, així com amb altres entitats com Creu Roja.

L’objectiu d’aquestes reunions és, segons ha explicat José Crespín, “compartir amb aquests ajuntaments el procediment a seguir i obtenir la col·laboració dels ens locals en la gestió de les cites que permetran la tramitació dels documents que acreditaran la protecció temporal dels ucraïnesos desplaçats”.

Es tracta de les poblacions, juntament amb Lleida ciutat, on es concentra el 75% de ciutadans ucraïnesos residents a la província i on s’ha acollit a la majoria de les persones que han hagut de fugir d’Ucraïna i han decidit instal·lar-se a la província de Lleida.

La protecció temporal als ucraïnesos arribats a Espanya fugint de la guerra, que els garanteix la possibilitat de residir, treballar o estudiar, està regulada a l’acord del Consell de Ministres del passat 9 de març i publicat al BOE l'endemà.

El subdelegat del Govern també s’ha reunit amb la responsable de la Comissió de Drets Humans i Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Mireia Pardell, per informar-los del procediment documental i del dispositiu habilitat per dur a terme la tramitació dels expedients a ciutadans ucraïnesos a la província de Lleida.