S'acaben les quarantenes de positius asimptomàtics i lleus per covid-19

Foto: Pool Moncloa.

Avui ha entrat en vigor l'eliminació de les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de covid-19, així com dels contactes estrets.

El canvi respon als "alts nivells d'immunitat" per la vacunació i s'engloba dins la nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia un cop superada la "fase aguda". Una estratègia que s'aplicarà "sempre que els indicadors d'utilització de serveis assistencials es trobin en nivell baix".

Els nous protocols s'adrecen, ara, a persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de covid-19 greus que hi pugui haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, com persones embarassades o d'alt risc, entre altres, i en el sector sanitari i en casos greus.

Per tant, ara mateix només queda aplicada la mesura de les mascaretes en interiors. La Comissió de Salut Pública preveu emetre recomanacions sobre mesures preventives com ara l'ús de la mascareta en tots els àmbits o evitar contacte amb persones vulnerables.

En aquest sentit, en àmbits sensibles com centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d'aïllament i control.

Les estructures extraordinàries de vigilància i control posades en marxa durant la pandèmia es mantindran operatives per monitoritzar indicadors clau que permetin detectar de manera precoç canvis en la situació que puguin requerir implantar mesures de control.