S'agermanen la Fira del Pa de Cervera amb la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

La plaça Universitat de Cervera ha acollit l’acte de presentació de l’agermanament entre els dos certàmens, que es materialitzarà el dissabte 22 de gener, dins els actes de la 59a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a les Borges Blanques.

Les dues fires participaran en projectes de difusió conjunts i col·laboraran en la seva promoció. En aquest, la Fira del Pa i el Cereal de Cervera disposarà d’un estand informatiu a la propera Fira de l’Oli, que se celebra els propers 21, 22 i 23 de gener. La Fira del Pa i el Cereal de Cervera està prevista pels dies 21 i 22 de  maig de 2022, una setmana després de la celebració de la tradicional Diada de Sant Isidre, el diumenge 15 de maig.

La presentació de l’agermanament ha tingut lloc divendres 14 de gener, en un acte a la plaça Universitat, amb la participació del paer en cap, Joan Santacana, i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau; els presidents del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, i de les Garrigues, Jaume Setó. També hi ha assistit la regidora de Turisme de la Paeria, Roser Segura, i els consellers comarcals de Promoció Econòmica, Josep Esquerra, i Turisme, Montserrat Farrera.

El regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, ha afirmat que “aquesta col·laboració representa un nou impuls per a la Fira del Pa i el Cereal de Cervera”. També ha destacat “les sinergies entre les comarques de la Segarra i les Garrigues, ara unides pel canal, i la importància del sector agrícola”.

Per la seva banda, el paer en cap, Joan Santacana, ha volgut “remarcar les similituds entre els habitants de les dues comarques”. Santacana ha agraït a les Borges “l’oportunitat que ens ofereix per fer créixer la Fira del Pa de Cervera i que serà un orgull assistir a la Fira de l’Oli”.

L’acte de presentació ha acabat amb una degustació de pa amb oli, en què s’han intercanviat els papers: l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha tallat el pa i el paer en cap de Cervera, Joan Santacana, l’ha sucat amb oli.