Salut comença a emetre el passaport Covid

Text: Redacció / Foto: Laia Pedrós

La ciutadania ja pot accedir al web de La Meva Salut i descarregar-se el certificat Covid digital, un document que està cridat a facilitar els desplaçaments per la Unió Europea i fer-los més segurs.

El certificat Covid digital de la UE és un document que acredita tres possibles situacions individuals: haver estat vacunat contra la Covid; haver-se realitzat una prova amb un resultat negatiu; o haver-se recuperat de la Covid.

Així, el certificat Covid digital inclou tres opcions d’acreditació igualment vàlides: Certificat de vacunació contra la Covid, Certificat de recuperació de la Covid i Certificat de prova diagnòstica Covid negativa (disponible properament).

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d'emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol. En aquest sentit, les reunions entre responsables tècnics del Departament de Salut amb el Ministerio de Sanidad són constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte. El desplegament d’aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves (capacitat, concurrència, etc.), i progressivament s’hi aniran afegint altres funcionalitats.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats.

Malgrat que el llançament del certificat Covid digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

Més informació a canalsalut.gencat.cat