Salut demana ajudes europees pel projecte de l'hospital d'atenció intermèdia a Tàrrega

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

El Departament de Salut de la Generalitat ha afegit dins de les seves prioritats la construcció de l'hospital d'atenció intermèdia a Tàrrega, un projecte reivindicat per l'Urgell i voltants i que va veure's estancat a causa de la crisi econòmica del 2008.

Tal com ha avançat el Segre, Salut ha realitzat la sol·licitud d'ajuts de la Unió Europea per obtenir finançament i construir l'equipament a través d'una de les línies del programa Next Generation.

Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, ha explicat que "és una molt bona notícia per Tàrrega i la seva àrea d'influència", i també que “el projecte està damunt de tot de la carpeta de Salut a Lleida, i també és un dels primers en l'àmbit de tota Catalunya per invertir fons europeus”.

Aquest hospital permetria atendre pacients de mitjana i llarga estada, a més d'oferir cures pal·liatives; i en números, podria acollir 110 llits per mitjana i llarga estada, i 25 places per al tractament de malalties cròniques, rehabilitació i cures pal·liatives.

La construcció està prevista als terrenys situats al costat del CAP, ja que la intenció és connectar-los mitjançant les obres d'ampliació del centre sanitari, amb execució prevista pròximament. El Departament de Salut ha de sol·licitar a l’Ajuntament la cessió de 10.000 metres quadrats de terreny (7.000 previstos en el projecte inicial i 3.000 més per a futures ampliacions).