Salut i el Conselh Generau renoven el conveni que permet gestionar la sanitat aranesa de manera autònoma

Foto: Marta Lluvich (ACN).

El document que permet al Conselh Generau d'Aran gestionar la sanitat de manera autònoma estava caducat, calia renovar-lo i actualitzar-lo de manera urgent i això és el que han fet el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la síndica d'Aran, Maria Vergés, aquest divendres amb la signatura del conveni.

Aquest conveni planteja el full de ruta pels pròxims anys. La síndica ha destacat la importància de continuar treballant en salut mental i pública. El conseller Argimon ha destacat de sanitat de l'Aran la gestió integrada que fa de les persones i ha dit que aquest cas d'èxit pot servir al departament de Salut per treure lliçons extrapolables a altres territoris.

L'article 56 de la llei de règim especial d'Aran estableix que correspon al Conselh Generau d'Aran l'exercici de les competències traspassades en matèria de sanitat, que ha de desenvolupar d'acord amb la normativa aplicable i la planificació del departament competent en matèria de salut i del CatSalut. Per aquesta raó, s'ha signat el conveni, caducat des de feia un temps.

El conveni ha de permetre "la millora de la qualitat dels serveis públics en salut destinats a l'atenció de la població", segons el document.