Salut posa en marxa aquest dimecres el nou CAP La Seu d’Urgell

Foto: Salut.

El Departament de Salut obre demà, dia 9 de març, el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) La Seu d’Urgell. L’equipament està situat al centre de la ciutat, al carrer Bisbe Guitart, 37, en un edifici de nova planta de 2.123 m2, construïts dins d’un terreny de 908 m2. Aquest equipament substituirà l’antic centre, ubicat al Passeig Joan Brudieu, i suposarà una millora substancial tant per als usuaris com per als professionals.

El nou CAP estarà obert de dilluns a divendres de 8h a 20h i els dissabtes de 10h a 14h. Aquest centre d’atenció primària oferirà els serveis que ja es podien trobar a l’anterior equipament, és a dir, medicina familiar i comunitària, infermeria, pediatria, benestar emocional, odontologia i treball social. S’hi afegirà el de dietista-nutricionista, que Salut està implantant actualment arreu de Catalunya. A més, s’incorporen els serveis de salut mental, tant infanto-juvenil com d’adults, i salut pública, abans ubicats fora del CAP. D’aquesta manera, els usuaris podran trobar tots els serveis sanitaris del municipi en un mateix edifici.

El centre serà gestionat, com fins ara, per l’Institut Català de la Salut (ICS) amb el mateix equip de professionals que treballen al CAP actual, una seixantena en total; 5 dels quals han estat incorporats recentment en el marc del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària. A més a més, al CAP també hi exerciran experts en salut mental i en salut pública, així com en gestió de casos Covid.

Es tracta d’un edifici construït al llarg de la pandèmia en uns terrenys cedits per l’ajuntament i amb un pressupost de més de 5,3 milions d’euros finançats pel CatSalut.  L’equipament dona servei a la població de més de 16.000 habitants de l’ABS La Seu d’Urgell; que comprèn els municipis d’Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Estamariu, Josa i Tuixent, Montferrer i Castellbò, El Pont de Bar, Ribera d’Urgellet, Les Valls de Valira, La Vansa i Fòrnols, Lles de Cerdanya i Montellà i Martinet, a banda de la capital, La Seu d’Urgell.