Salut registra unes 4.500 peticions per vacunar infants de 5 a 11 anys a les regions de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran

Pla mitjà de la infermera posant la tireta a una nena després de posar-li la vacuna, a Igualada. Imatge del 15 de desembre de 2021 (Horitzontal)
photo_camera Pla mitjà de la infermera posant la tireta a una nena després de posar-li la vacuna, a Igualada. Imatge del 15 de desembre de 2021 (Horitzontal)

Foto: ACN

Salut ha rebut unes 4.000 peticions per vacunar infants de 5 a 11 anys a la Regió Sanitària de Lleida. Des del Departament valoren molt positivament la resposta, ja que fins a finals d'any havien posat a disposició de les famílies unes 5.500 cites. Pel que fa a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, les peticions superen les 500.

En aquest primer dia de vacunació, Salut preveu administrar entre les dues regions més de mig miler de vacunes. Els punts de vacunació pediàtrica a Ponent són l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, l'Espai MerCAT de Tàrrega i Fira de Mollerussa tot i que Salut estudia estendre també la vacunació a algunes Àrees Bàsiques de Salut. A l'Alt Pirineu i Aran, els infants reben els vaccins als CAP o espais annexes.

La coordinadora del Pla de vacunació covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, Eloïsa Setó, ha qualificat d'"excel·lent" i "molt encoratjadora" l'arrancada de la fase de vacunació per a infants de 5 a 11 anys, que s'ha posat en marxa aquest dimecres. "El balanç i el ritme de reserves és molt bo", ha destacat. Salut havia posat a disposició de les famílies lleidatanes unes 5.500 cites fins al 31 de desembre als tres punts de vacunació pediàtrica que hi ha a Ponent. La majoria ja estan cobertes tot i que, a mesura que es vagin esgotant, n'aniran oferint més, ha assenyalat.

La responsable del Pla de vacunació a Lleida ha indicat que, en funció de la demanda, estudiaran poder administrar vaccins a aquesta franja d'edat també en algunes Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la regió sanitària, on s'habilitaran circuits diferenciats per separar la vacunació als més joves de la dels adults.

Eloïsa Setó ha recordat que les famílies interessades a vacunar els seus fills han de demanar cita prèvia a través del web. Així mateix, ha explicat que no s'ha començat per una edat concreta sinó que des del primer dia s'administra la vacuna a qualsevol nen que es trobi dins la franja d'edat que va dels 5 als 11 anys. En concret, reben la Pfizer pediàtrica, que conté una tercera part de la dosi de la vacuna per a adults. L'administració de les vacunes en els tres punts habilitats a la Regió Sanitària de Lleida es fa majoritàriament a les tardes, tot i que durant el període de vacances s'ampliarà també als matins.

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, el vaccí s'administra als CAP o als espais annexes que ja s'utilitzaven per vacunar. Atès que en aquests indrets es continua administrant el vaccí als adults, la vacunació es fa de manera diferenciada, sigui amb cues diferents o per horaris, depenent de la casuística de cada espai. Salut preveu que uns 120 nens de 5 a 11 anys rebin la vacuna aquest dimecres a l'Alt Pirineu i Aran, entre la Pobla de Segur, el Pont de Suert i Vielha. En el cas d'aquesta regió, ja s'han sol·licitat més 500 cites fins a finals d'any.

Al conjunt de la demarcació de Lleida, aquesta vacunació està destinada a prop de 31.000 infants. D'aquests, 26.265 a la Regió Sanitària de Lleida, i 4.500 a la de l'Alt Pirineu i Aran.