Salut suprimeix les quarantenes de les extraescolars que no impliquin contacte físic estret

Pla mitjà on es pot veure Albert Gilabert, professor de guitarra de l'aula El Traster de Mollerussa, fent classe amb dos alumnes, en la represa de les activitats extraescolars, el 23 de novembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Pla mitjà on es pot veure Albert Gilabert, professor de guitarra de l'aula El Traster de Mollerussa, fent classe amb dos alumnes, en la represa de les activitats extraescolars, el 23 de novembre de 2020. (Horitzontal)

Salut ha eliminat les quarantenes de les activitats extraescolars amb risc mitjà o baix de contagi de la covid-19, és a dir, que no impliquen un contacte físic estret de forma contínua.

El nou protocol estableix que, en cas d'un positiu al grup en aquestes activitats, els altres participants no hauran de complir cap mesura, tant si estan immunitzats -amb vacunació completa o que han passat la malaltia fa menys de tres mesos- com no, si bé hauran d'estar atents a l'aparició de símptomes.

En les extraescolars amb alt risc de contagi, es mantenen les quarantenes per als no immunitzats. Aquestes activitats són les de contacte físic perllongat -per exemple, bàsquet, handbol o castellers- o augment d'aerosols -instruments de vent, cant coral-.