Serveis de suport per descarregar el certificat Covid a Tàrrega i a Balaguer

Pla detall d'un passaport covid validat en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. Imatge del 8 d'octubre de 2021 (Horitzontal)
photo_camera Pla detall d'un passaport covid validat en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. Imatge del 8 d'octubre de 2021 (Horitzontal)

Foto: ACN

L’Ajuntament de Tàrrega i la Paeria de Balaguer posen en marxa un nou servei per ajudar les persones que tinguin dificultats a descarregar-se el certificat Covid, necessari per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos i residències des del passat 3 de desembre.

És un punt de suport que s’adreça especialment a gent gran que no estigui familiaritzada amb l’ús de les noves tecnologies.

La Paeria de Balaguer posa en marxa el servei a l'oficina d'afers socials (Pl. Mercadal)

Aquest servei es porta a terme a l’oficina de l’àrea d’afers socials de la Paeria, i els usuaris i usuàries han de demanar cita prèvia per dur a terme el tràmit.

El servei s’ha posat en funcionament aquest dimarts, i ja s'han concertat diverses cites de cara als pròxims dies.

L'Ajuntament de Tàrrega posa en marxa el servei a l'oficina de recursos socials (C. Sant Pelegrí 74-76)

S’oferirà a partir de dijous 9 de desembre a l’oficina de recursos socials que el consistori obrirà aviat al carrer de Sant Pelegrí. Les persones que necessitin assessorament per fer aquesta gestió poden contactar amb l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament trucant al 608 609 508 o al 639 902 594 de 9 h a 14 h. 

Alhora, l’ajuda per descarregar-se el passaport Covid s’afegeix al servei de suport per demanar cita prèvia a la campanya de vacunacions contra la Covid-19 duta a terme a la ciutat pel Departament de Salut. Així doncs, les persones que ja puguin rebre la dosi de reforç contra la Covid-19 reben un missatge de text (SMS) al mòbil demanant-los que reservin dia, hora i lloc mitjançant el web de Salut. El consistori ajudarà a formalitzar aquest tràmit mitjançant els mateixos números de telèfon que per assistir en la descàrrega del certificat Covid (608 609 508 o al 639 902 594).

Ambdós serveis de suport, coordinats per la Regidoria d’Acció Social d’Intervenció, també s’ofereixen a les persones d’altres franges d’edat que ara hagin decidit vacunar-se contra el coronavirus. Recordem que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a persones majors de 60 anys o vacunades amb Janssen informant que poden reservar torn per rebre la dosi de reforç.

Val a dir que Tàrrega va reobrir la setmana passada el punt de vacunació massiva ubicat a l’Espai MerCAT. En aquest edifici cedit pel consistori actualment s'hi administren dosis de la vacuna de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 19 h amb cita prèvia. Anteriorment, però, també s’hi han fet cribratges alhora que l’Ajuntament també ha posat a disposició del personal sanitari altres equipaments com el Pavelló Municipal d’Esports o la sala d’actes de la Biblioteca Germanes Güell.