S'impulsa un grup de dones emprenedores a la Noguera i el Segrià Nord

Foto: Consell Comarcal de la Noguera.

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord, des de l’any 2020, impulsa un grup de dones emprenedores amb l’objectiu d’afavorir la participació de la dona empresària en el desenvolupament territorial.

Aquest grup va sorgir en una jornada per a emprenedores organitzada pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord quan les participants van manifestar la voluntat de donar-se a conèixer entre elles, crear vincles i fer comunitat.

Posteriorment, l’any 2021, en el marc dels projectes Start Up Rural i Cowocat Rural, es van organitzar tres jornades de diferents temàtiques d’interès per a les empresàries del territori i paral·lelament va néixer el grup de dones emprenedores.

Durant aquest 2022 el Consorci GAL obrirà un procés participatiu al grup de dones per tal de definir les activitats de l’any 2022 que han de consolidar aquesta xarxa de dones empresàries. El GAL també preveu que participin en el disseny de la seva estratègia de desenvolupament territorial per al període 2023-2027.

Aquest grup de dones empresàries té com a objectiu l’impuls de les cooperacions i col·laboracions entre els diferents sectors on treballen a la vegada que s’organitzen sessions segons les seves necessitats. Actualment, són 17 les dones participants en aquest grup i de diferents sectors empresarials com empreses agroalimentàries, turisme, restauració, formació, etc.

Es convida a dones emprenedores a sumar-se per conèixer altres dones emprenedores del territori. Si es té interès en les  jornades i cursos, i en prendre part en processos participatius per a definir actuacions de desenvolupament territorial, es pot formar part del grup a través de la inscripció en aquest enllaç.

Els projectes Start Up Rural i Cowocat Rural són finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.