S'inaugura la 21a Fira del Medi Ambient a Tàrrega

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Avui ha començat la 21a Fira del Medi Ambient, certamen en favor de l’ecologia i la sostenibilitat que estrena nova ubicació al Pavelló del Club Natació. L'esdeveniment torna després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia. S'ha habilitat un trenet turístic que circula pels carrers de Tàrrega per tal de facilitar els desplaçaments des del centre de la ciutat fins al Parc Esportiu, davant el pavelló firal. El servei és gratuït, funciona d’11 h a 14 h i de 17.30 h de la tarda a 20.30 h del vespre, amb parades a la plaça del Centenari, raval del Carme, avinguda de Barcelona i carrer de La Plana.

Durant l’acte inaugural, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat “la reactivació de la fira com un factor que ajuda a dinamitzar l’economia local”. Pijuan ha mostrat la seva satisfacció per l’elevada afluència de visitants, que ja ha registrat el certamen durant les primeres hores d’obertura al públic.  Per la seva part, la diputada provincial Mercè Carulla ha posat en relleu “l’assessorament que des de la Diputació de Lleida posem a disposició de les administracions locals per optar als ajuts europeus Next Generation, els quals promouen l’economia verda i sostenible”. D’altra banda, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, ha lloat la iniciativa del grup ecologista GEMA d’editar material divulgatiu per ajudar a difondre i prendre consciència sobre la rica biodiversitat de papallones existent a la Vall del Corb.

La 21a Fira del Medi Ambient, que se celebra dissabte 16 i demà diumenge 17 d’octubre, aplega una cinquantena d’expositors combinant els vessants de conscienciació mediambiental i promoció comercial. El certamen aposta fermament per les empreses, productors i entitats locals. Així, concentra negocis dels sectors de l’alimentació ecològica i de proximitat; el reaprofitament i la recuperació de materials; les energies renovables; la bioconstrucció amb canyes; la salut i el benestar; els vehicles híbrids i elèctrics; el comerç just, ONG’s i associacions del territori.

De la mateixa manera, i en ple debat sobre el canvi climàtic, el certamen presenta una vintena d’activitats de conscienciació sobre reciclatge, reaprofitament o preservació de la biodiversitat a més de propostes de gastronomia de proximitat. No falten al programa els tallers pedagògics per a totes les edats. La Regidoria de Promoció Econòmica organitza l’esdeveniment amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida.