Sis projectes emprenedors del Pirineu recapten 93.000 euros per reactivar el territori

Foto: Diputació de Lleida

Ahir, Sort va acollir l’acte de presentació dels resultats obtinguts a través del projecte Arrela’t al Pirineu, que pretén fomentar l’emprenedoria per reactivar el territori.

La recaptació total aconseguida per ajudar a finançar sis projectes innovadors ha estat de 93.000 €. Així, als 24.000 € aportats per part dels diferents organismes públics, cal sumar-ne 69.000 € d’aportats pels 735 donants mitjançant la plataforma Goteo.org. És a dir, el finançament privat ha estat superior en quasi el triple del finançament públic.

Amb Arrela’t al Pirineu s’ha assolit fer realitat la posada en marxa de sis projectes empresarials, comptant un projecte per a cada comarca de l’Alt Pirineu i Aran, que han estat els beneficiaris del procés de finançament col·laboratiu. Aquests projectes contribueixen a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu.

Les 6 iniciatives finançades que segueixen actualment amb la seva activitat són: Alta Ribagorça: Siscarri: Maduixes amb gust de Pirineu; Alt Urgell: Donem vida al bosc; Cerdanya: Espai rural la Trumferia de Cerdanya; Pallars Jussà: Senterada comestible, un jardí d’aliments comunitari; Pallars Sobirà: Boumort Indòmit: recuperació dels camins que són història; Val d’Aran: Ecocentro Bioleta. Consumo responsable y sostenible. El gènere femení ha destacat en aquesta convocatòria, ja que cinc dels sis projectes han estat liderats per dones.

El resultat d’aquest projecte reflecteix l’èxit d’un treball conjunt de diferents entitats públiques i privades per tal de portar a terme projectes per a la reactivació socioeconòmica mitjançant l’arrelament de les persones joves a les comarques de muntanya. I d’aquesta manera també ho han valorat els responsables de les iniciatives.

El projecte Arrela’t al Pirineu és fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica i els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Diputació de Girona.