S’obre el termini de presentació de propostes al II Premi Miravisions de Fotoperiodisme

Foto: La Mira Magazín.

Des d’avui, 4 de maig i fins al 19 de juny a mitjanit, s’obre el termini de presentació de propostes al II Premi Miravisions de Fotoperiodisme creat per LA MIRA Magazín, dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer.

En aquesta segona edició, es reconeixeran les millors fotografies o treballs fotogràfics del 2021 publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies. I més enllà del present del fotoperiodisme, també s’ha creat una categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes.

Les bases es poden consultar al web, des del qual també es poden presentar els treballs fotogràfics a través d’un formulari. Les obres les han de presentar els mateixos autors, amb un màxim de tres treballs per autor. Així i tot, cada treball pot comptar amb més d’una fotografia. Els treballs s’han d’haver publicat, realitzat i difós entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

Els criteris de professionalitat i qualitat que promou LA MIRA i que han estat reconeguts, entre d'altres, amb el Premi Nacional de Comunicació 2020, determinaran la tria, per part del jurat, dels treballs guanyadors. El jurat estarà format per professionals del camp de la fotografia, el periodisme, i la comunicació.

El veredicte del jurat es farà públic en l’acte de lliurament dels premis. Aquest tindrà lloc durant la 3a edició del Miravisions, que se celebrarà a Juneda els dies 23, 24 i 25 de setembre de 2022, on també es podran veure exposats tots els treballs guardonats i finalistes. Posteriorment, la mostra es podrà veure al Palau Robert de Barcelona.

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món. A través de tallers, exposicions, ponències i debats s'oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital.

Les inscripcions per a les jornades Miravisions s’obriran en les properes setmanes.