Solé sobre l'incendi d'Àger: "la situació és de relativa tranquil·litat"

Laura Cortés (ACN).

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi d'Àger, segons ha confirmat el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, en una atenció als mitjans de comunicació al centre de comandament. "Estabilitzat no vol dir en cap moment apagat, sinó que no es belluga. Els mitjans continuen treballant", ha advertit Solé, que ha indicat que hi treballen 7 mitjans aeris i 50 persones en els flancs en què el foc continua obert.

Segons ha explicat Solé, els Agents Rurals han confirmat que hi ha entre 40 i 50 hectàrees cremades i que la causa del foc va ser l'accident d'un helicòpter, que transportava material per a unes obres a la via del tren i hauria tocat un fil elèctric. En aquest sentit, afegeix que caldrà investigar què va passar exactament.

Precisament, aquest dimarts estava previst restablir la circulació dels trens entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur, però el servei es manté tallat a causa del foc, ja que s'haurà de revisar que no hagi causat algun despreniment a la via.

Tot i que l'incendi encara no es pot donar per controlat i no es descarta que amb l'augment de temperatures pugui aparèixer alguna fumerola, Solé reconeix que la situació és de "relativa tranquil·litat". El delegat del Govern a Lleida també ha destacat que gràcies a l'activació del pla Alfa 3, amb què es van tancar parcs naturals, s'han evitat danys personals.

Per la seva banda, el sotsinspector del cos de Bombers, Àlex Espinosa, ha explicat que l'incendi s'ha pogut estabilitzar gràcies a la feina que els Bombers helitransportats han fet durant la nit, sumada a la feina feta pels mitjans aeris durant el dia de dilluns.

Espinosa confirma que la prioritat aquest dimarts és treballar en el front que va cap al nord, direcció Tremp, i en l'esquerre cap a Àger amb eines manuals, puntualment amb foc tècnic i també amb helicòpters. En aquest sentit, ha afegit, estan pendents de la meteorologia perquè "són dies amb condicions molt adverses que fa anys que no teníem".