Sota el lema ‘Assaborim el pecat’ Tàrrega recupera el Carnaval que tindrà lloc del 16 al 19 de febrer

Redacció | Foto: Agrat Tàrrega

La ciutat de Tàrrega prepara una nova edició del Carnaval, sota el lema ‘Assaborim el pecat’, que se celebrarà del 16 al 19 de febrer amb un seguit de propostes que insten a la ciutadania a deixar-se seduir per la malícia i gaudir de totes les delícies prohibides que fan deler.

El tret de sortida es donarà el dijous al matí, amb el Carnaval Infantil de la mà de CRUMA, que enguany fa un pas més enllà assolint una fita històrica: reunir en un mateix punt tots els alumnes de les escoles de Tàrrega, 2000 nenes i nens! Mitjançant un espectacle de gran format, coneixeran al Gris, un personatge avorrit i enfadat que ha segrestat la Toltes per poder ser el rei del Carnestoltes. Però no compta amb els Poca-soltes, tots els infants de Tàrrega, que es trobaran per alliberar a la Toltes i recuperar una festa plena de colors. Al vespre les tietes targarines sortiran pels carrers del centre amb les seves millors gales a la recerca de les aromes de Montserrat, per fer gana i celebrar el tradicional sopar i ball de dijous llarder al bar-restaurant Exquisit, a càrrec del Centre Cultural.

Divendres a la nit, se celebrarà per primer cop en la història del carnaval targarí un aquelarre de màscares, amb la intenció que hom pugui romandre en el més absolut anonimat per realitzar i satisfer els seus desitjos prohibits! Cal que els assistents vinguin proveïts d'una màscara per poder pecar sense deixar empremta. Els grans Hidrogel Sessions ajudaran a entrar en calor amb el seu show més hot i presentaran el TTV i la Malfargada, les dues noves figures del carnestoltes de Tàrrega que arriben trepitjant fort. Per finalitzar l'aquelarre es reprendrà la clàssica pujada del burro al campanar, per donar pas a una nit de descontrol, desenfrè i secretisme al carrer dels Capellans.

El dissabte al matí, el jurat del carnestoltes premiarà el millor balcó. Com a novetat, enguany plantegen un concurs de balcons a les xarxes. Engalana el teu balcó, fotografia'l i puja la foto a Instagram amb el hastag #CarnavalTàrrega. Si no tens temps de guarnir el teu balcó compra el domàs del Carnestoltes Tàrrega a la botiga del Museu Comarcal. Pel que fa a la rua del dissabte, com en els darrers anys, l'inici serà des del pàrquing de l'estació de trens, on rebren Sa Majestat el Rei Carnestoltes amb tots els honors i gemecs. La rua finalitzarà a la Plaça Major de la ciutat, on s'oferiran en sacrifici els regidors del nostre consistori com a ofrena, perquè el rei pronunciï el sermó més prohibit censurat i desitjat.

En acabat, la comitiva reial i el seu seguici es dirigirà al Club Natació a sopar per menjar fins a rebentar. Els tiquets del sopar estaran disponibles a www.agratickets.cat a partir del diumenge, 29 de gener a les 20.00 h. Es podran comprar tiquets fins que s'exhaureixin. Després de sopar i amb els ritmes pagans BatBatuka, caminaran fins al Mercat de les Delícies per revelar el gran misteri del carnestoltes: els premis. Posteriorment i sota els llums de neó i amb làtex a les butxaques sucumbiren ara si, sense treva als plaers de la nit, amb una orgia infernal plena d'excessos i luxúria que serà recordada durant segles. Però la cosa no acaba aquí, i és que aquest anirà en processó al castell per esmorzar xocolata, sardines i efervescents diversos.

La Comissió Carnestoltes de l'Associació Agrat torna a ser l'organitzadora d'aquest esdeveniment que compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, Agenta, Foment Tàrrega i el Centre Cultural. La festa ha tingut un gran creixement en els darrers anys i ha situat Tàrrega com una de les ciutats catalanes amb més participació en el Carnaval. L'activitat vol tornar als nivells de participació prepandèmia, en què a l'edició 2019, més de 1.200 persones i 65 comparses diferents van participar en la multitudinària rua que va omplir els carrers de la capital de l'Urgell.

A partir del Diumenge, 29 de gener, al portal web de www.carnestoltestarrega.carrd.co hi haurà disponible tota la informació necessària i les inscripcions a tots els sopars, rues i activitats d'aquest Carnestoltes 2023.

Tothom que ho vulgui, pot participar en el concurs d'Instagram pujant una imatge a les xarxes amb el hastag #CarnavalTarrega. Premis i bases del concurs a la web del Carnaval.