Tallers d'alfabetització mediàtica en anglès a l'INS Manuel de Pedrolo

Foto: Institut Manuel de Pedrolo

L’INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega, a l'avantguarda educativa, organitza a partir d’avui i durant tota la propera setmana una sèrie de tallers en anglès sobre periodisme i ciutadania digital. Els tallers correran a càrrec de New School a les instal·lacions de l’institut del 22 al 29 d’octubre.

L’objectiu dels tallers és reforçar la pràctica de la llengua anglesa a través del periodisme i l’alfabetització mediàtica i ha encarregat a New School el disseny i l’execució del projecte.

Segons explica la directora de l’institut, Mercé Viladrich: “és el primer cop que l’institut organitza unes jornades d’aquestes característiques i hem volgut que anessin adreçades a tots els alumnes d’ESO independentment del seu curs o nivell d’idioma.” Amb continguts que estan a l’avantguarda educativa als EEUU o el Regne Unit, els alumnes exploraran eines per gestionar amb assertivitat les seves amistats online, detectar fake news,  contrastar notícies o conèixer com les grans empreses tecnològiques dissenyen els seus productes per fer-los més addictius. “Hem dissenyat els tallers perquè els alumnes practiquin l’anglès mentre reflexionen sobre els seus hàbits de consum mediàtic, com afecten el seu benestar i sobre la seva responsabilitat com a ciutadans digitals”,explica Noemí Torrelles, directora de New School.

A workshop on Digital Citizenship and Media Literacy, pel seu nom en anglès, es desenvolupa en el marc del Programa operatiu d’ocupació, formació i educació FSE 2014-2020 i està finançat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i el Fons Social Europeu.

Els tallers tenen el hashtag #ESTFSE21, comú a tots els centres educatius que han participat d’aquesta iniciativa.