Tàrrega amplia l’oferta d’estudis postobligatoris el curs vinent

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega ampliarà els estudis postobligatoris que es poden cursar als centres educatius de la ciutat el curs 2022-2023, ja que l’Institut Alfons Costafreda i l’Escola d’Art Ondara incrementaran la seva oferta educativa.

Així ho ha donat a conèixer aquesta setmana el Departament d’Educació, que ha autoritzat dos nous cicles formatius al Costafreda i un tercer a l’Escola Ondara. “Es tracta de formacions llargament reivindicades a la ciutat, que alhora ens permetran nodrir d’alumnat altres centres educatius, com és el cas de l’Escola de Sobreestants”, destaca el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio.

Així doncs, a partir del curs vinent els alumnes que ho desitgin podran cursar el Cicle Formatiu de Graus Mitjà (CFGM) Xarxes i estacions de tractament d'aigües i el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) Manteniment d'instal·lacions tèrmiques i de fluids al centre que dirigeix Mònica Buj, “fet que ens permetrà posar en marxa estudis d’una nova família centrats en l’energia i l’aigua”, explica la directora del Costafreda. Per altra banda, l’oferta formativa de la prestigiosa escola d’art que dirigeix Mireia Vilalta s’incrementarà amb el CFGM de Revestiments murals.

Cloenda de la Fira Estudies & Treballes

Aquesta bona notícia per a la capital de l’Urgell ha arribat just quan Tàrrega celebrava la segona edició de la Fira Estudies & Treballes (FET), organitzada per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn 0-20 a fi d’oferir orientació als assistents perquè puguin crear el seu propi itinerari educatiu, laboral i emprenedor.

La programació ha comptat amb informació i tastets de l’oferta educativa de la capital de l’Urgell així com tallers monogràfics i activitats, com és el cas de les sessions d’speed dating amb empreses i professionals celebrades amb èxit divendres al matí, a càrrec d’experts, centres educatius i entitats que han tractat l’educació i la formació des de diferents perspectives i temàtiques. El regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio, ha valorat positivament aquesta segona experiència de fira i ha manifestat la voluntat de repetir l’experiència l’any que ve.

La Fira Estudies & Treballes compta amb el suport d’una pàgina web on poden consultar-se tots els recursos i materials, junt amb la Guia de Recursos i Suport Educatiu, que s’ha actualitzat enguany. La iniciativa de la FET es va posar en marxa l’any passat en format telemàtic.

El certamen està organitzat per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn 0-20, amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya, els centres educatius, ocupacionals i de foment de l'emprenedoria, cooperativisme i economia social de la ciutat i l'Urgell.