Tàrrega celebra el Dia Internacional de la Descapacitat amb una performance artística

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Avui, 2 de desembre, Tàrrega ha celebrat el Dia Mundial de la Discapacitat amb un acte simbòlic protagonitzat per l'Associació Alba a la Plaça Major de Tàrrega, amb l'objectiu de reivindicar l'accés a la cultura de les persones amb discapacitat.

L'acte ha consistit en una performance artística on s'ha presentat el resultat dels tallers artístics que l'Associació Alba va dur a terme durant el mes de setembre en el marc del programa Pintem el món, en què una cinquantena de persones amb discapacitat intel·lectual, sota la direcció de l’artista plàstic Jaume Amigó, van homenatjar la figura del poeta agramuntí Guillem Viladot en l’any del centenari del seu naixement.

Tal com ha explicat el director de l'Embarrat, Jesús Vilamajó, aquest acte ha sigut el darrer acte del festival Embarrat de l'any 2022. El director ha remarcat que “des del festival el que intentem és sigui un espai inclusiu i que es vagi expandint i allargant al llarg de tot l'any.” Així mateix, ha valorat molt satisfactòriament aquesta edició, ja que ha comptat amb la participació de més d'una cinquantena de persones.

Per la seva part, Miriam Arnaz, responsable de projectes culturals d'Alba, ha remarcat que l'Associació Alba des de sempre ha tingut un vincle important amb la cultura, ja que la consideren un “dret bàsic pel treball terapèutic i de benestar personal”. Arnaz ha definit l'experiència com “una experiència molt enriquidora, perquè hem pogut treballar de primera mà amb un artista i tenir un coneixement més directe i sentir-nos protagonistes de l'experiència i de la creació”.

La celebració ha culminat amb la lectura d'un manifest que s'ha preparat des d'ALLEM, la Federació d'entitats de l'àmbit de la discapacitat de Lleida, per part d'alumnes de l'escola Alba.