Tàrrega celebra un emotiu Concert de Reis en record del músic Àngel Sans

Foto: Radio Tàrrega

Tàrrega ha tancat el seu cicle cultural de Nadal amb el tradicional Concert de Reis a càrrec de la Polifònica de l'Urgell, acompanyada de la Coral Sant Sadurní.

Els assistents van fruir d’un repertori integrat per cèlebres àries d’òpera, fragments de sarsuela i moments antològics de musicals del segle XX. La 15a edició de la gala va tenir un marcat caràcter sentimental, ja que va retre un sentit homenatge al músic targarí Àngel Sans, que va morir el passat 25 de setembre als 80 anys. Després de l’aturada de l’any passat, la cita va tornar al Teatre Ateneu congregant uns 300 espectadors, el 70% de l’aforament de la sala segons la normativa anticovid vigent).

El programa, elaborat per Sans abans de morir, va comptar amb autors tan reconeguts com Mozart, Rossini, Puccini o Brindisi, i a més inclogué dues peces compostes pel mateix Àngel Sans, titulades ‘Dies d’enyorança’ i ‘Fantasia per una veu’, que van arrencar llargs aplaudiments entre el públic.

En el transcurs de la gala, l'alcaldessa de la capital de l’Urgell, Alba Pijuan Vallverdú, va lliurar una placa commemorativa a la vídua i als fills de l'homenatjat. Maria José Viñuales, vídua d'Àngel Sans, va afirmar “sentir-se feliç dins l'enyorança i la tristesa per la resposta i l'estimació que la gent ens demostra”. Per la seva banda, Marta Sans, filla de l'homenatjat, va explicar que el seu pare tenia “al seu estudi la carpeta amb tot organitzat per fer el concert”, motiu pel qual amb la seva mare van decidir emprendre el projecte “en reconeixement seu”.

Dalt l’escenari s’aplegaren més d’una trentena de veus. Aquestes es completaren amb les actuacions dels solistes Alba M. Martínez (soprano), Albert Deprius (tenor) i Joan Garcia Gomà (baríton); a més del pianista Eduard Sáez i el director Patrick Valls, qui ja compartia direcció de les anteriors gal·les amb Sans i ara en prengué el relleu al capdavant de la vetllada musical. Tampoc no hi faltà la col·laboració de l’Estudi de Dansa Tàrrega.

El Concert de Reis de Tàrrega compta amb el suport de la Regidoria de Cultura, l'IEI – Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.