Tàrrega celebra un lluït concert de Santa Cecília en favor de Mans Unides

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Diverses entitats musicals de Tàrrega s’han tornat a aplegar enguany dalt l’escenari del Teatre Ateneu per honorar Santa Cecília. A més d’un tribut a la patrona de la música, la convocatòria ha esdevingut amb el temps una cita de marcat caràcter solidari.

Després de l’obligada cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia, la cita, que coordina la Regidoria de Cultura, ha retornat al calendari cultural de la capital de l’Urgell renovant la seva vocació solidària.

Enguany, la recaptació s’ha destinat a projectes del Grup de Missions i Mans Unides, entitat que impulsa projectes humanitaris. En aquest cas, els diners recaptats serviran per finançar l’ampliació d’una escola a Parakou, una gran ciutat al nord de Benín. Mitjançant la venda d’entrades s’ha aconseguit recaptar 466 euros, quantitat que l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha lliurat als representants de Mans Unides.

Cantaires i instrumentistes de totes les edats han ofert un repertori que ha constituït una àmplia panoràmica d’estils i registres, transitant per les cançons tradicionals, les composicions clàssiques, la cultura popular, les bandes sonores de cinema i fins i tot els ritmes ètnics. En la represa de l’activitat, el programa ha comptat amb les actuacions de la Coral Infantil Mestre Güell, l’Orfeó Nova Tàrrega, la Cobla Tàrrega, l’Orquestra de Corda de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega i la Follia, grup de grallers que ha participat per primera vegada en aquest concert.

L’alcaldessa ha agraït la col·laboració de totes les persones assistents així com la implicació dels membres de l’organització, formacions musicals i tothom que fa possible el concert de Santa Cecília de la capital de l’Urgell. Segons l'edil, és una cita “que enguany ha suposat la retrobada amb la música, una activitat inclusiva i que ens agermana”. Per la seva banda, la portaveu de Mans Unides Tàrrega, Àngels Salgado, ha recordat als assistents altres iniciatives en marxa per recollir diners per als projectes de Mans Unides, “possibles gràcies a la vostra implicació”.

Record al músic targarí Àngel Sans

En el transcurs de l’acte, la capital de l’Urgell també ha recordat la figura del músic targarí Àngel Sans, que morí el passat 25 de setembre a l’edat de 80 anys. Divulgador de l’art musical, Sans va participar en el concert de Santa Cecília en nombroses ocasions al capdavant d’agrupacions corals com l’Orfeó Nova Tàrrega o la Polifònica de l’Urgell. Alhora, s’ha anunciat que el diumenge 17 de gener el Teatre Ateneu acollirà un concert en homenatge a qui fou fundador de la Coral Sant Eloi. De la mateixa manera, el concert de Santa Cecília també ha dedicat unes paraules a Josep M. Castelló Mateu, col·laborador de Ràdio Tàrrega mitjançant el programa de sardanes Germanor, que ha mort aquest cap de setmana.