Tàrrega celebrarà la Festa de la Castanyada amb tallers i jocs infantils, un sopar popular i un concert

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’àrea de Cultura de Tàrrega proposa celebrar la Festa de la Castanyada, la tarda i nit del dilluns 31 d’octubre, amb un programa pensat per a públics de totes les edats, que inclou activitats per a la mainada, un sopar popular i música per a tots els gustos. La celebració, organitzada conjuntament amb les entitats locals La Soll, l’Agrat i el Cau de Tàrrega, arrencarà a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça de les Nacions Sense Estat amb propostes per als més petits i culminarà ben entrada la matinada.

Els tallers familiars i jocs per a infants que recomanen la gent d’Animan's posaran color i alegria al primer tram de la celebració d’aquesta vetllada tradicional. Aquesta companyia formada per diversos professionals vinculats al món de l’educació i el lleure amb més de 15 anys d’experiència, oferirà un taller de pintacares i slime i posarà a la disposició de la canalla jocs de fusta de tota mena. Posteriorment, a partir de 2/4 de 10 de la nit, tindrà lloc un sopar popular (també a la plaça), que inclou concursos i animació per als assistents. El menú consistirà en llonganissa a la brasa, moniato al caliu, castanyes i beguda al preu de 10 euros. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia a través del formulari en línia que trobareu a culturatarrega.cat/castanyada o a la Botiga del Museu. Val a dir que, en cas de pluja, tant les activitats infantils com el sopar es traslladaran a l’Espai MerCAT.

A partir de mitjanit, serà el torn de la música fins ben entrada la matinada. L'Espai MerCAT acollirà el concert de Castanyada amb La Troupe, una banda de sis músics que recupera el so del mestissatge dels anys 90 ple de melodies ballables i varietat d'estils. A més, aquesta banda d’orígens catalans i balears presenta el seu primer treball, que duu per títol 'Festisme'. Posteriorment, la nit prosseguirà amb les sessions musicals de Dj Lupita, una punxadiscos que transita dels anys 80 fins avui combinant l'analògic amb el digital, la música d'abans amb la d'ara; i Dj Ruca, un trio targarí amb moltes ganes de festa i fer vibrar l'Espai MerCAT A més a més, tant la tarda del dilluns 31 d’octubre com els dies previs, els membres de l’Agrupament Escolta instal·laran una parada de venda de castanyes torrades a la plaça de les Nacions Sense Estat.

El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha convidat la ciutadania a participar d’una festa “tradicional i amenaçada al nostre país”. En aquest sentit, ha subratllat una nova col·laboració entre el consistori i el teixit associatiu targarí per oferir activitats participatives i dinamitzadores al municipi. “Després de la pandèmia, hem volgut recuperar la Castanyada per a tots els públics, i per això hi ha activitats de tarda i de nit, incloent-hi un sopar popular. La voluntat també és la de fer pinya en pro de tradició, festa i convivència. A més a més, és el primer any que la Castanyada no coincideix amb el Correllengua i l'hem volgut celebrar amb força".