Tàrrega clou amb èxit un nou cicle d’activitats del Correllengua

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega va celebrar amb èxit una nova edició del Correllengua, acció reivindicativa en favor de l’ús social del català. Organitzat per Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) amb suport de la Regidoria de Cultura, el cicle es va tancar ahir diumenge 31 a la plaça de les Nacions sense Estat amb diverses activitats.

Les activitats es van iniciar dijous, amb la ponència de la lingüista, docent i investigadora Carme Junyent i presentació de dos llibres que giren al voltant de l'ús de la llengua catalana. El dissabte, dins l’apartat més familiar de la programació, s’oferí el darrer espectacle musical de Cia. Salats.

Ahir al migdia va tenir lloc la lectura del Manifest, escrit per la lingüista Carme Junyent, a més d’un vermut popular que va amenitzar el cantautor targarí Edu Escaño. L’artista va interpretar les cançons del seu primer treball al costat del grup Homínids Dispersos. També va tenir lloc l’exhibició de cultura tradicional amb el Ball de Gitanes de La Soll.

Prèviament, al matí, es va dur a terme una caminada pels voltants de Tàrrega de la mà de l’Agrupació Excursionista de l’Urgell i 100x100 Fondistes, la qual va congregar una seixantena de persones. Al vespre, va ser el torn del concert de Pasqual i els Desnatats a la terrassa de la Soll.